Νέα μέτρα: Στον πάγο το lockdown για ανεμβολίαστους

Δεν αποκλείεται τον Δεκέμβριο να χτίσουμε τείχος ανοσίας

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης για τα νέα μέτρα που συζητιούνται

«Παγώνει», όπως όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο ολικού lockdown για τους ανεμβολιάστους, καθώς η κυβέρνηση διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις επί του θέματος, παρά τις σχετικές εισηγήσεις που κάνουν αρκετοί ειδικοί. 

Πλεύρης: Τα όποια νέα μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αισιόδοξοι από τον ρυθμό που σημειώνουν οι εμβολιασμοί τις τελευταίες μέρες, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περίπου 300.000 ραντεβού. Αυτό ενισχύει τις ελπίδες πως μέχρι τα τέλη του μήνα ή έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα καταγραφούν επτά εκατ. εμβολιασμοί στη χώρα. 

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, σε συνδυασμό με το ποσοστό των πολιτών που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, τότε δεν αποκλείεται μέσα στον Δεκέμβριο να έχουμε καταφέρει να χτίσουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας.

Νέα μέτρα: Ολοταχώς για υποχρεωτική τρίτη δόση στους άνω των 65 ετών

Η κυβέρνηση μπορεί να απορρίπτει το lockdown για τους ανεμβολίαστους, ωστόσο εξετάζει πολύ σοβαρά να συνδέσει την ισχύ του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού με την τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών. 

Κορωνοϊός: «Πώς να κάνουμε ρεβεγιόν με τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων;»

Το ζήτημα αυτό συζητείται και στην Ευρώπη και, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις υπάρξει ευρωπαϊκή απόφαση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει γρήγορα στην εφαρμογή του νέου μέτρου. 

Εμβόλιο: Yποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών;

Έτσι, οι πολίτες άνω των 65 ετών αν δεν κάνουν την τρίτη δόση, δε θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους ή να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. 

Νέα μέτρα προ των πυλών για τους ανεμβολίαστους

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών.

Νέα μέτρα: Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για το κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο

Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Κορωνοϊός: 6.950 νέα κρούσματα σήμερα - 72 νεκροί και 551 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το μόνο μέτρο που συζητά αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου είναι το κλιμακωτό ωράριο στην προσέλευση των εργαζομένων στο Δημόσιο, με εφαρμογή πιθανότητα ως το τέλος της εβδομάδας. ‘Ένα μέτρο το οποίο παράλληλα θα ανακουφίσει και το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Αθήνας.

Νέα μέτρα: Ξεκινά η επιστράτευση γιατρών

Σήμερα επίσης ξεκινά η αποστολή των φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς που θα κληθούν να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία. 

Οι πρώτες ανάγκες ενίσχυσης του ΕΣΥ αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία και οι ειδικότητες που πρέπει να καλυφθούν είναι παθολόγοι, πνευμονολόγοι και αναισθησιολόγοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top