Εμβόλιο: Yποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών;

Στα πρότυπα της Γαλλίας και η Ελλάδα

Υποχρεωτική πιθανόν θα γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες που είναι άνω των 65 ετών. 

Αυτό αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Mega. 

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για να γλιτώσουμε τα Χριστούγεννα

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση της διασποράς του ιού και γι’ αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, ώστε να προστατευτούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. 

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατομμύριο για την 3η αναμνηστική δόση. Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση, βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους», είπε.

Κορωνοϊός: Στα όρια του το σύστημα Υγείας – Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ενθαρρύνει όλους να κάνουν τόσο την πρώτη, όσο και την τρίτη δόση του εμβολίου, ειδικά αν είναι άνω των 65 ετών. 

Ανεμβολίαστοι: Νέα προειδοποίηση για πιο «σκληρά» περιοριστικά μέτρα

«Για την 3η δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην 3η δόση είναι ενθαρρυντική», επεσήμανε.

Νέα μέτρα: Διπλή μάσκα στα μέσα μεταφοράς

Όσον αφορά στα άλλα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι, αν τα ήδη ισχύοντα δεν έχουν αποτέλεσμα, είναι σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη η χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που θα συζητηθεί στην επιτροπή ειδικών αυτή την εβδομάδα. 

Τι θα γίνει με την εστίαση;

Σχετικά με το αν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία της εστίασης, απάντησε πως: «Στην εστίαση υπάρχει αυστηρός περιορισμός για τους εσωτερικούς χώρους, το ίδιο και για τους μικτούς, και ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τους εργαζόμενους. Βλέπουμε ένα πολύ καλό δείκτη συμμόρφωσης στην εστίαση. Είναι προς το συμφέρον όλων η εστίαση να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει».

Έκτακτη ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιας έκτακτης ενίσχυσης σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους προς τα Χριστούγεννα, ο κ. Κοντογεώργης απάντησε: «Η οικονομία τρέχει και πηγαίνουμε καλά. Είναι η στιγμή να δοθεί ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε έμφαση στην κοινωνική ανάπτυξη, στα νέα ζευγάρια, τους νέους εργαζόμενους γονείς».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top