Κορωνοϊός: Ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών

Πώς θα γίνει η διαδικασία - Αυστηρές κυρώσεις σε όσους αρνηθούν

Στην επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών προχωρά από σήμερα η κυβέρνηση.

Η προθεσμία για την οικειοθελή συνδρομή τους στο ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) εξέπνευσε χθες το βράδυ και πλέον ξεκινούν οι διαδικασίες επιστράτευσης.

Όπως εκτιμάται, σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία χρειάζονται περίπου 100, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόλις 20 ιδιώτες γιατροί.

Έτσι, σήμερα  αναμένεται να σταλούν φύλλα πορείας σε 80 ιδιώτες ιατρούς σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα αφορούν κυρίως πνευμονολόγους και παθολόγους και αναμένεται να έχουν διάρκεια δύο μήνες.

Πώς θα γίνει η διαδικασία

Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει και 48 ώρες, μέχρι να συνταχθούν τα λεγόμενα «φύλλα πορείας» για τους ιδιώτες γιατρούς και να αναλάβουν άμεσα υπηρεσία.

Κορωνοϊός: 1.522 νέα κρούσματα στην Αττική - Πάνω από 1.200 στη Θεσσαλονίκη

Όσοι ιδιώτες γιατροί διαθέτουν την ειδικότητα που λείπει από τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος, θα επιλεγούν μέσω των στοιχείων της ΗΔΙΚΑ.

Με βάση τον σχετικό νόμο, το λεγόμενο και «φύλλο πορείας» θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι ιδιώτες γιατροί στους Ιατρικούς Συλλόγους που ανήκουν.

Στο έγγραφο θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν καθώς η ώρα και ημερομηνία.

Θεοδωρίδου: Ο κορωνοϊός δε θα εξαφανιστεί - Ενδεχόμενο ετήσιου εμβολιασμού

Το «φύλλο πορείας» παραλαμβάνεται αυτοπροσώπως από τον γιατρό, ενώ σε περίπτωση που αρνηθεί να το παραλάβει  προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 6.950 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 72, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων να ανέρχεται στους 551.

Τρίτη δόση: Ανοίγουν τα ραντεβού την Παρασκευή- Με ποια εμβόλια θα γίνεται

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 460 (83.48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (16.52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.404 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή -12.89%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 410 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top