Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων  

Ο εγγονός του Θεoδωράκη σήμανε την έναρξη στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών   

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες το απόγευμα στο Γαλατά Χανίων μνημόσυνο για τις εννιά ημέρες απο τον θανατο του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Μνημόσυνο Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων

Από το μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων (Φωτογραφίες: zarpanews.gr)

Όπως μετέδωσε η Τασούλα Παπανικολάου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν  μία  λιτή τελετή χωρίς πολύ κόσμο  στην τελευταία κατοικία του μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά Χανίων. Παραβρέθηκαν μέλη της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη, φίλοι του, μέλη του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη  καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στον τάφο του άφησαν  λουλούδια αλλά και μηνύματα γραμμένα σε ένα κομμάτι χαρτί Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όχι μόνο για τους ανθρώπους που τον γνώριζαν αλλά και για τους απλούς πολίτες που βρέθηκαν στο μνημόσυνο για τις εννιά ημέρες από τον θάνατό του.  

Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη ήταν αφιερωμένος ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε το πρωί.  Ξεχωριστή στιγμή όταν ο γεγονός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Άγγελος Παπαγγελίδης -  Θεοδωράκης σήμανε την έναρξη του αγώνα.

εγγονός Μίκη Θεοδωράκη Ημιμαραθώνιος Αθηνών

Ο εγγονός Μίκη Θεοδωράκη σημαίνει την έναρξη στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών μαζί με τη βουλευτή και πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top