Γλυκά Νερά: Γιατί αφαιρέθηκε η γονική επιμέλεια από τον συζυγοκτόνο

«Γκρέμισε τον θεμέλιο λίθο της ανάπτυξης του παιδιού» λέει η εισαγγελέας

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, αποφασίστηκε πως η οικογένεια της Καρολάιν θα έχει την προσωρινή επιμέλεια της κόρης της, δηλαδή της ενός έτους Λυδίας. 

Γλυκά Νερά: Το τηλεφώνημα του πιλότου στη μητέρα της Καρολάιν

Η μητέρα της 20χρονης ταξίδεψε σήμερα από την Αλόννησο στην Αθήνα, ώστε να παραλάβει την εγγονούλα της, σύμφωνα με τα αποκλειστικά πλάνα του Star, ενώ από το λιμάνι την παρέλαβε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Χαρμάνης.  Η απόφαση της εισαγγελίας λύνει προσωρινά το ζήτημα, καθώς έχει ισχύ 30 ημερών.

Γλυκά Νερά: Κλεισμένοι στο σπίτι οι γονείς της Καρολάιν στην Αλόννησο

Γλυκά Νερά: Η εισαγγελέας εξηγεί γιατί αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα από τον συζυγοκτόνο της Καρολάιν

Με την ίδια διάταξη όμως, αφαιρείται προσωρινά η γονική μέριμνα από τον καθ’  ομολογία δολοφόνο, δηλαδή τον σύζυγο της Καρολάιν. Η αρμόδια εισαγγελέας περιέγραψε αναλυτικά τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει αυτή την κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του παιδιού. 

Γλυκά Νερά: Νέα φωτογραφία του συζυγοκτόνου - Τηλεφωνεί μέσα από τη φυλακή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πρώτο πράγμα που έκρινε την απόφαση της Εισαγγελέως ήταν ότι ο καθ’ ομολογία δολοφόνος θα είναι στη φυλακή και πρακτικά δε θα μπορεί να μεγαλώσει το παιδί. Ειδικότερα, όμως, η εισαγγελέας γράφει, αναλύοντας το σκεπτικό της, ότι «πρόκειται για άτομο χωρίς ηθικές αναστολές, κάτι  που μπορεί να επηρεάσει την  ανάπλαση του παιδιού». 

Αποκλειστικά πλάνα του Star από την πρώτη αντίδραση του δολοφόνου της Καρολάιν στην αφαίρεση της γονικής του μέριμνας

Η Εισαγγελέας τον χαρακτηρίζει «ανάλγητο, ψύχραιμο, απαθή και μεθοδικό», καθώς μετά τη δολοφονία τέλεσε και δεύτερο έγκλημα για να τη συγκαλύψει, σκοτώνοντας το σκυλί της Καρολάιν, ενώ χρησιμοποίησε το βρέφος για να σκηνοθετήσει «πειστικά» την υποτιθέμενη «ληστεία». Η ίδια εξηγεί ότι ο δολοφόνος δε μπορεί να προσέξει το παιδί του όταν έχει «γκρεμίσει» για πάντα το «θεμέλιο λίθο» για την ανάπτυξη του, δηλαδή τον δεσμό μάνας και κόρης, ο οποίος κόπηκε τόσο βίαια, όταν ο συζυγοκτόνος σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν στις 11/5/21. 

«Η αντίδραση του εντολέως μου είναι ότι είναι σεβαστή η απόφαση της δικαιοσύνης, αυτή έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Εξαρχής αυτό το οποίο ανέφερε ο εντολέας μου το οποίο ακόμα και τώρα υποστηρίζει φυσικά, είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το παιδί» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δικηγόρος του καθ’ ομολογία δολοφόνου και πατέρα της μικρής Λυδίας.

Γλυκά Νερά: Έξι μέρες πριν τη δολοφονία της Καρολάιν η αγορά του οικοπέδου

Γλυκά Νερά: Κάθε πότε θα μπορούν να βλέπουν το παιδί οι γονείς του δολοφόνου;

Μπορεί η απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας να είναι προσωρινή, αλλά προβλέπει και το πότε και το πόσο οι γονείς του 33χρονου συζυγοκτόνου μπορούν να βλέπουν την εγγονή τους. 

Η μητέρα της Καρολάιν επιβιβάζεται στο λιμάνι της Αλοννήσου για να μεταβεί στην Αθήνα και να παραλάβει την εγγονή της

Η οικογένειά του, βάση της εισαγγελικής διάταξης, θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το μωρό πέντε ημέρες τον μήνα 10:00 το πρωί με 14:00 το μεσημέρι στην Αλόννησο και μόνο.

Και οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν κατά της διάταξης εντός 30 ημερών, ενώ και η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να εισάγει την υπόθεση στο δικαστήριο, το οποίο σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας του μωρού. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top