Γλυκά Νερά: Το τηλεφώνημα του πιλότου στη μητέρα της Καρολάιν

Σήμερα αποφασίζει ο εισαγγελέας για την προσωρινή επιμέλεια της Λυδίας

Την αποκλειστική επιμέλεια του μωρού ζητά η μητέρα της Καρολάιν. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (24/6)

Σήμερα αναμένεται η κρίσιμη απόφαση για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της κόρης της Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά

Η αρμόδια εισαγγελέας ανηλίκων θα καθορίσει σε ποιο σπίτι θα μεγαλώσει η ενός έτους Λυδία, η οποία ήταν παρούσα στη δολοφονία της μητέρας της. 

Γλυκά Νερά: Τι διεκδικούν οι δύο οικογένειες

Τόσο η οικογένεια της Καρολάιν, όσο και εκείνη του πιλότου διεκδικούν την επιμέλεια του παιδιού. 

Γλυκά Νερά: Κλεισμένοι στο σπίτι οι γονείς της Καρολάιν στην Αλόννησο

Οι γονείς της 20χρονης μητέρας ζητούν την κατ’ αποκλειστικότητα επιμέλεια του παιδιού για να τη μεγαλώσουν στην Αλόννησο, όπου διαμένουν τα τελευταία χρόνια. Οι ίδιοι θεωρούν ότι το περιβάλλον στο νησί είναι το καταλληλότερο για να μεγαλώσει η μικρή και όλοι οι κάτοικοι θα το αγκαλιάσουν με αγάπη. 

Από την άλλη, οι γονείς του κατηγορούμενου ζητούν την από κοινού άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας και να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο μαζί τους στην Αθήνα. 

Γλυκά Νερά: Νέα φωτογραφία του συζυγοκτόνου - Τηλεφωνεί μέσα από τη φυλακή

«Η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της», αναφέρουν στην αίτηση τους.

Γλυκά Νερά: Ο πιλότος είπε στη μητέρα της Καρολάιν να πληρώσει το φέρετρο

Η εισαγγελική διάταξη που θα εκδοθεί θα έχει ισχύ 30 ημερών. Μέσα σε αυτό το διάστημα δίνεται η δυνατότητα σε όποια από τις δύο πλευρές διαφωνήσει με την κρίση της εισαγγελικής λειτουργού να προσφύγει στις δικαστικές αρχές. Παράλληλα, η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα σε αυτήν την προθεσμία, να εισάγει την υπόθεση στο ακροατήριο.

Γλυκά Νερά: Από κοινού επιμέλεια της Λυδίας ζητούν οι γονείς του πιλότου

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, είναι αυτό που θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Χαρμάνης: «Η οικογένεια της Καρολάιν περιμένει τη μικρή Λυδία με ανοιχτή αγκαλιά»

«Η οικογένεια της Καρολάιν το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά. Η Αλόννησος το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά αυτό το παιδί. Θα του δώσει αγάπη», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Θανάσης Χαρμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας την ανάγκη το παιδί να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον σταθερό.

Όπως είπε η οικογένεια του θύματος είναι πρόθυμη σε συνεννόηση να παρέχει οποιαδήποτε επικοινωνία ζητηθεί από την άλλη πλευρά, καθώς οι σχέσεις τους δεν έχουν διαρρηχτεί, αλλά και γιατί είναι καλό αφού το παιδί δεν έχει τους γονείς του δίπλα του.

«Πρέπει να πέσουν όλοι πάνω σε αυτό το παιδί με υπομονή, με αγάπη, με στοργή για να μπορέσει να ορθοποδήσει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η οικογένεια θα δεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων όταν χρειαστεί ώστε το παιδί να ισορροπήσει «να γίνει μια κοπέλα στην κοινωνία της Αλοννήσου, ελπίζω, πιο καλότυχη από τη μαμά της».

Η μητέρα της Καρολάιν είναι ένα ψυχικό ράκος. Από τον πιλότο έμαθε για τον θάνατο του παιδιού της. «Σχεδόν λιποθύμησε όταν ο δολοφόνος της τηλεφώνησε και της είπε ότι τους λήστεψαν και σκότωσαν την κόρη της» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρμάνης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top