Κορωνοϊός Σητεία: Κανονικά θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Τι δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής

Κανονικά θα λειτουργήσουν τελικά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στη Σητεία της Κρήτης την προσεχή Δευτέρα, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Ζερβάκης.

Κορωνοϊός Σητεία: Δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, ο κ.Ζερβάκης απάντησε στη χθεσινή ανακοίνωση του δήμου με βάση την οποία ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στην περιοχή δε θα ανοίξουν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος μπήκε στις «κόκκινες» περιοχές με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Βάσει της κατάστασης αυτής, ο Δήμαρχος θεώρησε αναγκαίο να μην ανοίξουν τα σχολεία και εξέδωσε σχετική απόφαση. Ωστόσο, μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και στις περιοχές υπό καθεστώς αυστηρού lockdown, η απόφαση αναγκαστικά ανακαλέστηκε.

«Αυτή είναι απόφαση που πήραμε πριν από την απόφαση της Επιτροπής και τώρα είμαστε αναγκασμένοι να την πάρουμε πίσω. Δεν μπορούμε να παρανομήσουμε και να πάμε κόντρα στην κυβερνητική οδηγία», σημείωσε ο ο δήμαρχος Σητείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top