Κορωνοϊός Σητεία: Δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Με απόφαση Δημάρχου

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 11/01.

Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να έδωσε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όμως ο δήμος Σητείας στην Κρήτη αποφάσισε τα σχολεία της περιοχής να παραμείνουν κλειστά, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Λοιμωξιολόγοι: Άνοιγμα σχολείων και στις περιοχές με αυστηρό lockdown

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, ενώ τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά.

Άνοιγμα σχολείων: Τι SMS θα πρέπει να στέλνουν οι γονείς

«Η κατάσταση αν δεν προσέξουμε θα είναι πολύ δύσκολη», τόνισε κατά την διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Σητείας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να βρεθεί ξενοδοχείο προκειμένου να φιλοξενηθούν κρούσματα μετά από επιθυμία των δημοτών.

σχολεία Σητεία

Ο Δήμαρχος έκανε έκκληση στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τους γιατρούς τους ή τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση που τυχόν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα της Πέμπτης, οι λοιμωξιολόγοι εισήγηθηκαν το άνοιγμα των σχολείων και στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές, μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top