Σχολεία: Να ανοίξουν μόνο Δημοτικά και Νηπιαγωγεία λένε οι λοιμωξιολόγοι

Τι εισηγήθηκαν στη συνεδρίασή τους, παρουσία της Υπουργού Παιδείας

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είπε το «ναι» στο άνοιγμα των Δημοτικών και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, αλλά με πολύ αυστηρά μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου – Το σχέδιο για rapid test

Η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών ήταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. «Το παρών» έδωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες για το κρίσιμο άνοιγμα των σχολείων αλλά και να παρουσιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης στους εμπειρογνώμονες.

Άδωνις: Στόχος το άνοιγμα των σχολείων στις 11/1 κι όχι ειλημμένη απόφαση

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αξιολογηθούν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και να ληφθεί απόφαση (και) για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Προβληματισμός στους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα των σχολείων

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, ωστόσο σήμερα οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν πως το πράσινο φως για διά ζώσης μαθήματα θα πρέπει να δοθεί αποκλειστικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται πως ο απελθών κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε αναφέρει πως η χώρα μπήκε σε αυστηρό lockdown εξπρές μιας εβδομάδας με στόχο, να ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία με ασφάλεια.

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ειδικών

Σχολεία: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για άνοιγμά τους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με τους λοιμωξιολόγους, η πρόταση του υπουργείου είναι οι μαθητές των δημοτικών να πηγαίνουν κλιμακωτά στο σχολείο προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός γονέων που τα πηγαίνουν στο σχολείο

  • Τη διενέργεια προληπτικών rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα
  • Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.
  • Πλάνα διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων. Στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά κυρίως νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους κατά την άφιξη και την αποχώρησή τους.
  • Τέλος, θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top