Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου – Το σχέδιο για rapid test

Κρίσιμη η αυριανή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με την Υπουργό Παιδείας

Δεδομένο θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, κάτι το οποίο ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας σήμερα το πρωί. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε μάλιστα πως οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηρό lockdown εξπρές από τις 3 έως τις 11 Ιανουαρίου, έχουν να κάνουν με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα.

Όπως είχε αποκαλύψει η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί μία καθαρά πολιτική απόφαση, καθώς η κυβέρνηση δεν περιμένει την εισήγηση των λοιμωξιολόγων οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο με τη Νίκη Κεραμέως.

Σύψας: «Φοβόμαστε τεράστια διασπορά στις γιορτές»

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Κάτια Μακρή, προχωράει μόνη της στο συγκεκριμένο θέμα και το παίρνει επάνω της, γιατί εκτιμά ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία.

Στην αυριανή κρίσιμη σύσκεψη των ειδικών με την Υπουργό Παιδείας, θα τεθούν επί τάπητος τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, ώστε οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία και να μην παρατηρηθεί επιδημιολογική έξαρση το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων θα επαναληφθεί και προς το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να αξιολογηθούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πέτσας: «Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων»

Σχολεία: Τι θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι στην αυριανή σύσκεψη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η επιτροπή θα πει τι είναι σωστό και τί λάθος. Δηλαδή, αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου οι λοιμωξιολόγοι θα πουν: «Εμείς προτείνουμε, εσείς αποφασίζετε».

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει ότι στις 11 του μήνα ανοίγουν όλες οι βαθμίδες, εκείνοι όμως έχουν τις αντιρρήσεις τους, καθώς προβληματίζονται από τις «κόκκινες» περιοχές.

Τι λένε οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων

Επίσης, δεν τους βρίσκει σύμφωνους το άνοιγμα ακορντεόν, αφού θεωρούν πως αν ανοίξουν τα σχολεία τώρα, θα πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία ως το τέλος της χρονιάς.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι πρόκειται για μια βιαστική κίνηση που ίσως οδηγήσει ξανά σε τηλεκπαίδευση μαθητές και δασκάλους.

Επισης δε θεωρούν ικανοποιητικό τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων και είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για την Αττική. Όσο για το λιανεμπόριο; Είναι υπέρ στο να ανοίξει στις «πράσινες» περιοχές. 

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι θα πουν οι λοιμωξιολόγοι στην αυριανή σύσκεψη με την Υπουργό Παιδείας

Σχολεία: Rapid test και κλιμακωτή προσέλευση των μαθητών

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των ειδικών με τη Νίκη Κεραμέως, θα εξεταστεί πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με αυστηρούς κανόνες.

Ένας εξ´αυτών είναι και η διενέργεια rapid test στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε μαθητές του Λυκείου και - ίσως - του Γυμνασίου, οι οποίοι θεωρούνται πιο επικίνδυνοι, καθώς έχουν την τάση να συνωστίζονται περισσότερο. 

Άνοιγμα σχολείων: Προληπτικά rapid test και διαφορετικές ώρες προσέλευσης

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί, στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης: Νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει το προηγούμενο διάστημα τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές.

Επίσης δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρών μαθητών, αλλά και χρήση όλων των εισόδων των σχολείων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεταξύ των γονέων και των κηδεμόνων που θα πρέπει να πηγαίνουν ή να τα παίρνουν τα παιδιά από τις σχολικές μονάδες.

Κορωνοϊός: Στο κόκκινο ξανά η Αττική με 124 κρούσματα - 78 στη Θεσσαλονίκη

Στέλιος Πέτσας: Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

«Τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ασφάλεια, 11 Ιανουαρίου και σιγά- σιγά θα δούμε, με βάση την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, γύρω στις 9 του μηνός, πως θα πάμε στις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αν επιτρέπει δηλαδή η κατάσταση περαιτέρω άνοιγμα ή αν θα το αφήσουμε για πιο πίσω. Όμως τα σχολεία μας θα ανοίξουν 11 Ιανουαρίου. Όλες οι βαθμίδες» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Eίναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, διευκολύνονται και οι ειδικοί στις αποφάσεις τους στην επιτροπή, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο, 4 του μηνός να ξέρει κανείς τι θα συμβαίνει στις 11. Ξέροντας όμως ότι έχουμε πάρει μέτρα ήδη από σήμερα, τα οποία είναι αρκετά πιο αυστηρά και τα οποία έχουν να κάνουν ακριβώς με την έκκληση που κάνουμε στους πολίτες να τα τηρήσουν, ξέρουν ότι η κατάσταση θα είναι καλή ή και καλύτερη από αυτή που είναι σήμερα, στις 11 του μήνα».

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top