Άδωνις: Στόχος το άνοιγμα των σχολείων στις 11/1 κι όχι ειλημμένη απόφαση

Πώς σχολίασε τα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Ντουμπάι

Tην αυστηροποίηση των μέτρων καθώς το τρίτο κύμα είναι πολύ πιο ισχυρό από το δεύτερο σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως πρώτο μέλημα είναι ο έλεγχος της πανδημίας και μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Lockdown εξπρές: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις και τι καταργείται

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η απόφαση για την αυστηροποίηση των μέτρων είχε παρθεί από την Πέμπτη, αλλά ανακοινώθηκε το Σάββατο για να μην υπάρξει ενδιάμεσα εργάσιμη μέρα, κάτι που σε άλλες περιπτώσεις αποδείχτηκε καταστροφικό. Η απόφαση για το αυστηρό lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου λήφθηκε μετά την έντονη ανησυχία για τα αύξηση των κρουσμάτων από την κινητικότητα τις μέρες των εορτών.

Πέτσας: «Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων»

Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τα δυνατόν καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα. Τόνισε ακόμη, ότι το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου είναι στόχος της κυβέρνησης κι όχι ειλημμένη απόφαση και θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και τις επόμενες μέρες ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα, καθώς και οι ψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική υγεία των μαθητών.

Βασιλακόπουλος: «Αύξηση 8-9% των κρουσμάτων από το click away»

Σχετικά με τα καταστήματα που θα παραμείνουν κλειστά την τρέχουσα εβδομάδα με κρατική απόφαση, δε θα πληρώσουν το ενοίκιο του Ιανουαρίου, ενώ και οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας θα τύχουν της έκπτωσης ενοικίου κατά 40%.

Βασιλακόπουλος: «Αύξηση 8-9% των κρουσμάτων από το click away»

Τέλος, σχετικά με τους ταξιδιώτες από το Ντουμπάι που έφυγαν από την Ελλάδα για τις μέρες των γιορτών, είπε ότι είναι νόμιμο καθώς δεν απαγορεύονται τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά στον αντίποδα θεωρεί πράξη μεγάλης κοινωνικής ανευθυνότητας το να μην μπορεί κάποιος να αντέξει χωρίς ρεβεγιόν για μια χρονιά.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top