Τσακρής: Δεν αποκλείεται πιο σκληρό lockdown τον Ιανουάριο

Αναμένεται μεγαλύτερη έκρηξη του ιού, είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας

Ένα ακόμα πιο σκληρό lockdown είναι πιθανόν να επιβληθεί τον Ιανουάριο, όπως προειδοποίησε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής. 

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον κ. Τσακρή τον μήνα αυτό οι επιστήμονες αναμένουν μια νέα μεγαλύτερη επιδημιολογική έκρηξη. 

Βατόπουλος: «Μπορεί να αναιρεθεί το όριο των 9 ατόμων στα ρεβεγιόν»

«Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο μήνα. Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο που σίγουρα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας, όμως τον Ιανουάριο περιμένουμε μεγαλύτερη έκρηξη του ιού, με αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος. Δεν αποκλείεται να είναι χειρότερο από ό,τι βιώσαμε τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και η Ευρώπη προετοιμάζεται ώστε να προλάβει τα χειρότερα. Έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον συγχρωτισμό τις ημέρες των εορτών. Έτσι, ενδέχεται παράταση του υπάρχοντος lockdown και τον Ιανουάριο ή ακόμα σκληρότερο, τύπου Μαρτίου», είπε στον ΣΚΑΪ.

Έρχεται αυστηρό «τοπικό» lockdown σε δέκα περιοχές πριν τα Χριστούγεννα

Όσον αφορά στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που βρίσκονται στο κόκκινο με υψηλό ιικό φορτίο, ο κ. Τσακρής είπε πως το γεγονός αυτό οδηγεί τους επιστήμονες στο να εισηγηθούν σκληρότερο lockdown. 

«Θέλουμε να προλάβουμε αυτό που συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα, που είδαμε από νομό σε νομό να επεκτείνεται η επιδημία πολύ γρήγορα. Κι εκεί υπήρχαν κάποιες αποστάσεις, ενώ εδώ δεν υπάρχουν πραγματικά όρια από δήμο σε δήμο», είπε. 

Εστίαση: Ο εμβολιασμός θα κρίνει πότε θα ξανανοίξει 

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε ορισμένους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Κοζάνη.

Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστουγέννα και την Πρωτοχρονιά

Εξήγησε τέλος ότι η αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί υπάρχουν πολλά εργοστάσια και εργάτες που μετακινούνται μαζί κι έτσι δεν είναι εύκολο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top