Βατόπουλος: «Μπορεί να αναιρεθεί το όριο των 9 ατόμων στα ρεβεγιόν»

Tι είπε για τα τοπικά lockdown που εξετάζεται να επιβληθούν

Οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν ότι οι φετινές γιορτές θα πρέπει να περιοριστούν στα μέλη μιας οικογένειας που ζουν στο ίδιο σπίτι, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει μέχρι 9 άτομα στα σπίτια για τα ρεβεγιόν. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε πάντως ότι δεν αποκλείεται να μειωθεί το όριο αυτό, εάν χειροτερέψει η κατάσταση.

Γώγος: «Κανένα ρεβεγιόν, μόνο μια οικογένεια στις γιορτές»

«Το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», είπε στον ΣΚΑΪ. 

Βατόπουλος: Ρεβεγιόν μόνο με άτομα που ήδη βλέπουμε

Οι κόκκινες περιοχές προκαλούν μεγάλη ανησυχία, γι’ αυτό και εξετάζεται ζεστά η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα) και της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη). «Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές», σημείωσε ο καθηγητής. 

Σύγχυση με το «9»: Χριστουγεννιάτικη ρουλέτα ο αριθμός των καλεσμένων

Ο καθηγητής Βατόπουλος χρονολογεί στη χώρα μας το τέλος της μεγάλης υγειονομικής κρίσης λίγο μετά το Πάσχα και προς το καλοκαίρι. Συνέστησε υπομονή στους πολίτες και όπως είπε «έμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Τέλος, όσον αφορά στα εμβόλια, σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top