Κορωνοϊός: Πιθανό ολικό lockdown σε Ελευσίνα - Ασπρόπυργο πριν τις γιορτές

Ο χάρτης των κρουσμάτων στην Αττική

Η ενημέρωση για τα κρούσματα στη χώρα μας στις 16 Δεκεμβρίου.

Το σενάριο της επιβολής τοπικών καθολικών lockdown σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές φαίνεται να πέφτει ξανά στο «τραπέζι» των συζητήσεων κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων.

Βόρεια Ελλάδα: Σκέψεις για ολικό lockdown σε τοπικό επίπεδο

Στο «κόκκινο» βρίσκονται αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής, με τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα να απασχολούν ιδιαίτερα τους ειδικούς. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων στην έκτακτη συνεδρίαση φαίνεται να αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα lockdown τύπου Μαρτίου στις δύο συγκεκριμένες περιοχές, με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ. Στην ίδια κατηγορία αυξημένου κινδύνου φέρεται να είναι και η Κοζάνη.

Κρούσματα: Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική - Συναγερμός στη βόρεια Ελλάδα

Εξίσου ανησυχητική είναι και η κατάσταση σε άλλες 10 περιφερειακές ενότητες της χώρας, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτη: Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα είναι πρώτες στη λίστα με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Κορωνοϊός: Πόσους θανάτους έχει καταγράψει κάθε περιοχή - Δείτε τον χάρτη

Ο χάρτης των κρουσμάτων στην Αττική

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ η Δυτική Αττική έχει 22,37 κρούσματα σε πληθυσμιακό δείγμα 100.000 κατοίκων, όταν ο αριθμός αυτός είναι 7,1 μολύνσεις στον ίδιο αριθμό κατοίκων στον βόρειο τομέα (Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή, Βριλήσσια  κι αλλού) της Αθήνας.

Χρυσοχοΐδης: «Θα σφραγισθούν περιοχές και σπίτια αν χρειαστεί»

Στην Ανατολική Αττική (Ν. Μάκρη, Μαραθώνας, Ραφήνα, Κορωπί κλπ.) το ποσοστό αυτό ήταν 5,37 διαγνώσεις σε 100.000 πολίτες.
Στον νότιο  τομέα (Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ηλιούπολη κι αλλού) ο αριθμός αυτός περιορίζεται σε 2,45 και στον κεντρικό τομέα της πρωτεύουσας (Κυψέλη, Εξάρχεια, Καισαριανή,  Ζωγράφου, Ν. Φιλαδέλφεια, Αμπελόκηποι κι αλλού) που παλιότερα είχε παρατηρηθεί  έξαρση των κρουσμάτων η σχετική αναλογία είναι 5,63 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Στον δυτικό τομέα Αθηνών (Περιστέρι, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Ιλιον κι αλλού) ο αριθμός   αυτός είναι 10,82 νέοι φορείς ανά 100.000 κατοίκους και στον Πειραιά ανέρχεται στο 11,58.

Αύριο, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τα έκτακτα μέτρα για τις συγκεκριμένες περιοχές.
Το συγκεκριμένο πλάνο είχαν προαναγγείλει το πρωί της Τετάρτης τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top