Βόρεια Ελλάδα: Σκέψεις για ολικό lockdown σε τοπικό επίπεδο

Ανησυχία για τις περιοχές που έχουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες 15 Δεκεμβρίου

Το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown σε τοπικό επίπεδο, κυρίως στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, φαίνεται πως σκέφτεται έντονα η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακοπεί το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας.  Ήδη σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί μπορεί να υπάρξουν σκληρότερα μέτρα σε ορισμένες περιοχές.

Πέτσας: Πιθανόν πριν το τέλος του χρόνου ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα

«Έχουμε παρατηρήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα εφαρμογής μέτρων τύπου lockdown, ότι σε κάποιες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε, είτε πέφτουν αργά είτε έχουμε και μικρές αναζωπυρώσεις από καιρό σε καιρό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν τα κρούσματα επιμείνουν ψηλά και διατηρηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας, τότε δε θα έχουμε άλλη επιλογή, παρά να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια των εβδομάδων που έρχονται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου» δήλωσε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. 

Κρούσματα: Σε πέντε περιοχές το 86% των μολύνσεων- «Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα

Ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία της κυβέρνησης και των ειδικών για περιοχές όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όπου οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, αντί να πέφτουν, αυξάνονται. «Άρα ενδέχεται κάποιες περιοχές, στις οποίες δε θα έχουμε μία διόρθωση, να μπουν σε ολικό lockdown» τόνισε.

Μάλιστα, αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα επισκεφθεί την Κοζάνη, όπου θα πραγματοποιηθεί κλειστή σύσκεψη για θέματα της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Πρώτη σε κρούσματα ξανά η Αττική - Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη

Την ανησυχία της κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα δείχνει και η επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αύριο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα έχει σειρά συναντήσεων για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες αρχές, την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των γιορτών.

Αναμένεται να δούμε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρη Φιλίππου, αν θα υπάρξει κάποια δήλωση σχετικά με το θέμα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top