Πάιατ: «Υποστηρίζουμε την αγορά των F-35 από την Ελλάδα»

Άσκηση «Μέδουσα»: Μήνυμα αποφασιστικότητας στην Άγκυρα

Πράσινο φως για την απόκτηση των «αόρατων» αεροσκαφών F-35 από τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια «ανάβει» ο Τζέφρι Πάιατ, υπογραμμίζοντας τις άριστες σχέσεις Αθήνας-Ουάσιγκτον. 

Λήγει σήμερα η παράνομη NAVTEX - Τι αναμένεται να κάνει η Τουρκία

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αγορά από την Ελλάδα των υπερσύγχρονων μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 και σημείωσε με νόημα ότι η αμυντική σχέση των δύο χωρών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και είναι μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές σχέσεις της Αμερικής στην Ευρώπη.

Η χώρα μας θέλει να προμηθευτεί μια Μοίρα F-35, 18 με 24 αεροσκάφη. Μάλιστα, η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να διαθέσει άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, γύρω στα έξι ελαφρώς μεταχειρισμένα F-35..

Εντυπωσιακά πλάνα από την προετοιμασία της άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ»

Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε για τη «ΜΕΔΟΥΣΑ», η οποία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας ανοιχτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Χθες έγινε μια μικρή άσκηση στην ίδια περιοχή, με πολεμικά πλοία της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και της Κύπρου, με συμμετοχή και μαχητικών αεροσκαφών από Ελλάδα και Αίγυπτο. Η χώρα μας συμμετείχε με δύο φρεγάτες, ένα αρματαγωγό, τέσσερα αεροσκάφη F-16 και ένα ιπτάμενο ραντάρ.  

Στη φετινή «ΜΕΔΟΥΣΑ», που θα διαρκέσει όλη τη βδομάδα, συμμετέχουν για πρώτη φορά, όπως είχε αποκαλύψει το Star, Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στέλνοντας όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής στην Άγκυρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top