Λήγει σήμερα η παράνομη NAVTEX - Τι αναμένεται να κάνει η Τουρκία

Αύριο ξεκινά η αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα 10»

Η παράνομη τουρκική NAVTEX ανοιχτά του Καστελόριζου λήγει σήμερα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου, με πιθανότερο σενάριο την απόσυρση του Ορούτς Ρέις ενόψει της προσεχούς συνόδους Κορυφής ώστε οι γείτονές μας να δείξουν καλό πρόσωπο και να αποφύγουν την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθeς νότια της Καρπάθου, πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή συνεκπαίδευση μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και της Αιγύπτου αλλά η Τουρκία σε ρόλο «σχιζοφρενή γείτονα» αμφισβητεί με ΝΟΤΑΜ την κυριαρχία μας σε 13 νησιά του Αιγαίου.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει τις εντάσεις, τις προκλητικές παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις στην περιοχή και να επιδεικνύει αδιάλλακτη στάση επιλέγοντας να απευθύνεται συνεχώς σε τρίτα μέρη, αντί τον διάλογο» είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Όλα αυτά την ώρα που οι αεροναυτικές ασκήσεις που έχει διακηρύξει η χώρα μας είναι καθόλα νόμιμες και δεν αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο.

«Η Τουρκία προκαλεί την ένταση στη Μεσόγειο»

«Ενώ λοιπόν η Τουρκία ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους, στην ουσία αυτή είναι που προκαλεί την ένταση σ’όλη την ανατολική Μεσόγειο» είπε ο υποναύαρχος Ε.Α., Στέλιος Φενέκος.

«Το έχουν αποδεχθεί και όλες οι χώρες και αυτό αποδείχθηκε και με την τελευταία νηοψία, την οποία αρνήθηκε ενώ υπήρχαν σοβαρές υποψίες ότι το συγκεκριμένο πλοίο κουβαλάει οπλικά συστήματα για τη Λιβύη» συνέχισε. 

Αύριο ξεκινά η αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα 10»

Αύριο ξεκινάει η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα 10» ανοιχτά της Αλεξάνδρειας. Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος υψώνουν ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. 

Η Γαλλία θα συμμετάσχει με μία φρεγάτα ενώ η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πολεμικά πλοία, μαχητικά F-16, ιπτάμενο ραντάρ, ελικόπτερα τύπου «ΑΠΑΤΣΙ» και «Σινούκ», και ένα λόχο Πεζοναυτών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top