Ξασπά ο πατέρας της μικρής Αλεξίας: «Δε δεχόμαστε τη συγγνώμη του»

Όσα είπε για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Ο άνθρωπος που κόντεψε να σκοτώσει με μπαλωθιά τη μικρή Αλεξία το Πάσχα του 2019 στις Θεσπιές Βοιωτίας, εκμεταλλεύτηκε τον νέο ποινικό κώδικα και ζήτησε από το δικαστήριο εξωδικαστική ποινική διαπραγμάτευση, ώστε να αποφύγει την ακροαματική διαδικασία.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στον Γιάννη Σωτηρόπουλο για τον Γολγοθά που περνάει η μικρή, καθώς και για το ότι δε δέχεται το αίτημά του.

Υπόθεση Αλεξίας: «Πρέπει να γίνει δικαστήριο. Άφησε ανάπηρο το παιδί μου»

«Έχασε τα παιδικά της χρόνια, έτρεχε, ήταν πρώτη στα μαθήματα, τώρα τρέχουμε από το ένα κέντρο αποκατάστασης στο άλλο. Ντροπή του, μόνο που το σκέφτηκε. Απαράδεκτο το αίτημα, δεν το δεχόμαστε», ανέφερε.

Εδώ και ενάμισι χρόνο το κοριτσάκι ζει έναν Γολγοθά. Έπειτα από δύο μήνες εντατικής, πέντε μήνες στο Αμβούργο, πολλά χειρουργεία και κρανιοπλαστικές, παραμένει καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ συνεχίζει να δίνει καθημερινά μάχη σε κέντρο αποκατάστασης στην Χαλκίδα.

Μικρή Αλεξία: «Ο πελάτης μου εύχεται να είχε δεχθεί αυτός τη σφαίρα»

«Ήταν εκείνο το "μαύρο" Πάσχα. Εδώ καθόταν η Αλεξία, δίπλα άλλα τρία παιδιά. Ευτυχώς που δε χτύπησε κι άλλα παιδιά. Έριξε πολλές σφαίρες εκείνη τη μέρα. Ακριβώς από 475 μέτρα ήρθε η σφαίρα κατευθείαν στο κεφαλάκι της, ήταν ευθεία βολή», είπε για τη μοιραία μέρα.

«Δεν τον συγχωρώ, να τιμωρηθεί»

Η ποινική διαπραγμάτευση δίνει στον κατηγορούμενο την ευκαιρία να πληρώσει για το αδίκημά του  και να ακούσει την ποινή του χωρίς δίκη. Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας όμως δεν μπορεί να συγχωρήσει τον άνθρωπο που κατέστρεψε το μέλλον του παιδιού του και θέλει να τον δει να κάθεται στο εδώλιο.  

Γονείς Αλεξίας: «Το παιδί μας έχει 95% αναπηρία, μας κατέστρεψε τη ζωή»

«Προχθές μου ζήτησε με εξώδικο συγγνώμη. Όχι, δε δεχόμαστε τη συγνώμη του. Ζητάω δικαιοσύνη. Δε με νοιάζει, έκανε το κακό να πληρώσει. Το παιδί έμεινε ανάπηρο εφ' όρου ζωής. Γιατί έριξε και με Magnum, 33άρι, που δεν είχε άδεια και αυτός ο άνθρωπος είναι εκτός φυλακής. Αυτό είναι το παράπονό μου», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για ποινική διαπραγμάτευση τις επόμενες μέρες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top