Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές

Αναμένεται η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών για τα ελαφρυντικά και κατ' επέκταση τις ποινές των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το μεσημέρι, οι δικαστές διέκοψαν για λίγη ώρα και με την επιστροφή της έδρας, θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες πέντε ακόμα δικηγόρων. Στη συνέχεια οι δικαστές θα προχωρήσουν σε διάσκεψη για να αποφασίσουν για το αν και σε ποιους θα χορηγηθούν ελαφρυντικά, όπως μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Δίκη Χρυσής Αυγής- Εισαγγελέας της έδρας: «Παραμένω πιστή στην πρότασή μου»

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα δίνεται η μάχη επί των ελαφρυντικών από τους συνηγόρους των κατηγορούμενων που καταδικάστηκαν ως διευθυντές ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Επιμένουν ιδιαίτερα στα νομικά στοιχεία, για τα οποία, όπως υποστηρίζουν, το δικαστήριο πρέπει εκ του νόμου να αναγνωρίσει στους κατηγορούμενους. Αναφέρονται στο ελαφρυντικό του σύννομου βίου και την ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 που λέει ότι αν είναι κάποιος μέλος εγκληματικής οργάνωσης αλλά δεν έχει τελέσει άλλο κακούργημα, μπορεί να μειωθεί η ποινή του.

Χρυσή Αυγή: Το δικαστήριο αποφασίζει σήμερα για τα ελαφρυντικά

Mετά την απόφαση για τα ελαφρυντικά που ίσως ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών. 

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top