Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Νωρίτερα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία

Νωρίτερα κατά περίπου μία εβδομάδα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, για το σχολικό έτος 2020-2021.

Κορωνοϊός: Το άνοιγμα των δημοτικών απίθανο να αυξήσει τη θνητότητα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η επιστροφή θα γίνει νωρίτερα προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα έκλεισαν στις 10 Μαρτίου του 2020 για προληπτικούς λόγους, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Από τότε και κατά τη διάρκεια της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, η επαναλειτουργία τους έγινε σταδιακά.

Ειδικότερα, τα λύκεια άνοιξαν τις πόρτες τους στις 11 Μαΐου για τους μαθητές της Γ' λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες 2020 που είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 18 Μαΐου άνοιξαν και τα γυμνάσια και επέστρεψαν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α' και Β' λυκείου, ενώ η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών ξεκίνησε την 1η Ιουνίου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top