Το Star στον Έβρο - Σε υψηλή ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις

Απετράπηκαν 500 εισβολές - Συνεχίζεται η ενίσχυση των συνόρων

Σε υψηλή ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο, μιας και οι προσπάθειες εισβολής είναι καθημερινές. Η απεσταλμένη του Star, Λευκή Γεωργάκη, «χτένισε» τον ποταμό Έβρο και μετέδωσε αποκλειστικές εικόνες.

'Εβρος: Ενισχύεται ο φράκτης - Εντατικές οι εργασίες και στην καραντίνα

Τα πιόνια του Ερντογάν τα έχουν βρει σκούρα σε Καστανιές και Φέρες και πιέζουν στο κεντρικό σημείο του ποταμού. Όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του Star την Τετάρτη, μόνο την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκαν 500 προσπάθειες εισβολής στη χώρα μας από τον Έβρο, ενώ οι μισές έγιναν από το πέρασμα  της Κορνοφωλιάς. 

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τον Έβρο:  Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν 

Στο ευάλωτο σημείο τους της Κορνοφωλιάς και της Λυκοφής περιμένουν οχυρωματικά εμπόδια, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες – ντοκουμέντα. Η κονσερτίνα, το ελπιδοφόρο σύρμα, αποτρέπει κάποιους από τους Τούρκους να εισέλθουν στη χώρα μας, ενώ η κόκκινη σημαία ορίζει τα σύνορα Ελλάδας  - Τουρκίας.

Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν, ενώ όσοι καταφέρουν να περάσουν, πιάνονται. 

Προκαλεί η Τουρκία με νέα επίθεση κατά Ελλάδας και Δένδια

Δύσκολη η κατασκευή φράκτη στη Δαδιά

Στη Δαδιά του Έβρου δεν προβλέπεται κατασκευή φράχτη, καθώς η μορφολογία του εδάφους και ο βιότοπος της περιοχής δεν το επιτρέπουν. 

Ωστόσο, τα υδάτινα σύνορα θα προστατευτούν με άλλα οχυρωματικά έργα σε όλα τα περάσματα, ώστε ο κεντρικός Έβρος να μην μείνει απροστάτευτος. Drones, ελικόπτερα, θερμικές κάμερες και πεζές περιπολίες θα «εγκλωβίζουν» κάθε  οργανωμένη προσπάθεια παραβίασης των συνόρων ή προβοκάτσιας.

Ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο - Επιστρέφουν 400 αστυνομικοί στη φύλαξη

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Σουφλίου, λαμβάνονται προστατευτικά μέτρα αποτροπής, ενώ οι κινήσεις της Τουρκίας δείχνουν ότι πιθανόν να έχουμε ένα μεγάλο κύμα αλλοδαπών που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στη χώρα μας τους θερινούς μήνες.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος των Υψάλων, της τουρκικής πόλης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Γεμιστή, το σημείο που θα περνάει ο φράχτης των 26χλμ, πραγματοποίησε αυτοψία στα σύνορα με την Ελλάδα και προσπάθησε να ρίξει τους τόνους αναφέρονται ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει οποιαδήποτε κατάληψη σε ελληνικό έδαφος, ούτε εισβολή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top