Προκαλεί η Τουρκία με νέα επίθεση κατά Ελλάδας και Δένδια

«Ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα»

Επίθεση κατά της Ελλάδας, στοχοποιώντας τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, εξαπολύει το τουρκικό ΥΠΕΞ με σκληρή ανακοίνωση.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Δένδια ότι «αυτός που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα με βάρβαρο τρόπο είναι η Τουρκία που εξωθεί τους μετανάστες στα σύνορα», η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι αλλάζει την πραγματικότητα και την καλεί να εκλογικευτεί.

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τον Έβρο:  Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει πως η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και προσθέτει:

«Καλούμε την ηγεσία της Ελλάδας, η οποία αντί για διάλογο προτιμά την πολιτική της έντασης, παραπλανεί την κοινή γνώμη χειραγωγώντας την πραγματικότητα, εξαιτίας εσωτερικών κινήτρων, και που κινείται με την νοοτροπία του "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου", να λογικευτεί», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «στις εκθέσεις των διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα συμπεριλαμβάνεται η αναφορά ότι Ελλάδα έχει παραβιάσει σαφώς τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των αιτούντων άσυλο και ιδιαίτερα το δικαίωμά τους στη ζωή. Είναι επαίσχυντο εκείνοι, που έχουν διαπράξει κάθε είδους ασυνειδησία μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, να αποκαλούν την Τουρκία "βάρβαρη"».

Σύσκεψη Μητσοτάκη με Δένδια - Παναγιωτόπουλο για την Τουρκία

«Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό», καταλήγει το ΥΠΕΞ της γείτονος, επαναφέροντας και το θέμα της «τουρκικής μεινότητας» στη Θράκη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top