Ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο - Επιστρέφουν 400 αστυνομικοί στη φύλαξη

Σε ετοιμότητα για κάθε τουρκική πρόκληση

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορωνοϊό, αλλά και αλλαγή των δυνάμεων που βρίσκονταν μέχρι τώρα στη συνοριακή γραμμή, με την αποστολή 400 αστυνομικών.

Δένδιας: Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να φυλάμε τα σύνορά μας

Όπως μετέδωσε η Λευκή Γεωργάκη από τις Φέρες, μέχρι τις 28 Μαΐου 125 αστυνομικοί αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή ώστε να ενισχυθούν οι περιπολίες στη συνοριογραμμή, ενώ το επόμενο διάστημα θα καταφτάσουν ακόμα 280 άνδρες των ΜΑΤ.

Συνολικά, εκτός από τις δέκα επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ που αναμένεται να μεταβούν στον Έβρο στις δυνάμεις θα προστεθούν και άλλοι 100 αστυνομικοί από όλες τις Διευθύνσεις της χώρας, ενώ στην περιοχή είναι προγραμματισμένο να παραμείνουν, μέχρι τις 6 Ιουλίου, 100 άνδρες της Frontex.

Συνεχίζονται οι κατασκευές στον φράκτη

Οι εργασίες για την κατασκευή φράχτη στο νότιο τμήμα του Έβρου προχωρούν κανονικά, όπως ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις αντιδράσεις της Άγκυρας.

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις αντιδράσεις των κατοίκων στις Φέρες.

Κανένας Τούρκος δεν πάτησε σε ελληνικό έδαφος διαβεβαιώνουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και οι κάτοικοι του Έβρου.

Η ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κατασκευάσει τον φράχτη σε όλο το προγεφύρωμα των Φερρών, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια.

Στρατός και αστυνομία έχουν μπλοκάρει τις προσβάσεις προς το ανάχωμα. Μάλιστα, οι κάτοικοι λένε ότι δε φοβούνται και ότι οι Τούρκοι δε θέλουν τον φράχτη για να μην μπορεί να αντιδράσει εύκολα η Ελλάδα στο επόμενο μεταναστευτικό τμήμα και καθιστούν σαφές ότι κανείς Τούρκος δεν έχει πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top