Κορωνοϊός: Έληξε ο συναγερμός στο Blue Star Mykonos- Αρνητικό το δείγμα

Συνεχίζει κανονικά την πορεία του με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης

Έληξε λίγο μετά τις 15:00 ο συναγερμός στο πλοίο Blue Star Mykonos που ήταν σε καραντίνα στη Λήμνο λόγω υπόπτου κρούσματος κορωνοϊού κορωνοϊού πάνω στο πλοίο. Εν τέλει, ο εργαζόμενος ήταν αρνητικός στον ιό.

Το πλοίο έλυσε τα σχοινιά του από το λιμάνι της Λήμνου, όπου παρέμενε δεμένο από τις 2 τα ξημερώματα. Συνεχίζει κανονικά την πορεία του με επόμενο προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα: Δεν άντεξε ο 66χρονος στην Πάτρα

Το πλοίο είχε αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι της Καβάλας με προορισμό μεταξύ άλλων τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. 

Ένα μέλος του πληρώματος, που σύμφωνα με τις τελετυταίες πληροφορίες ανήκει στο συνεργείο καθαρισμού, παρουσίασε πυρετό και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ο καπετάνιος έδωσε εντολή να αποβιβαστεί το ύποπτο κρούσμα από το πλοίο, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας. 

Ιταλία: Βάζει «λουκέτο» στη χώρα ο πρωθυπουργός

Όπως έγινε γνωστό, το άτομο αυτό ήρθε σε επαφή με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων, που έχουν μπει σε καραντίνα μέσα σε καμπίνα του πλοίου.

Στις 2:00 τα ξημερώματα και όταν το πλοίο είχε φτάσει πια στο λιμάνι της Λήμνου, ο καπετάνιος ενημερώθηκε πως το πλοίο πρέπει να παραμείνει στο λιμάνι της Λήμνου μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα, όπως κι έγινε. 

Στο πλοίο επιβαίνουν 341 επιβάτες - ανάμεσά στους οποίους και 21 που επιβιβάστηκαν από τη Λήμνο και οι οποίοι πιθανόν να έχουν ξαναβγεί - και 77 άτομα πλήρωμα.

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό: Κάνουμε ό,τι χρειάζεται

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και είπε πως η ενημέρωση που έχουν είναι ότι σε λιγες ώρες θα γνωρίζουν αν το κρούσμα είναι τελικά θετικό ή αρνητικό στον κορωνοϊό.

Κατήγγειλε ακόμα πως στο λιμάνι της Λήμνου, οι επιβάτες που είχαν προορισμό το νησί αποβιβάστηκαν από το πλοίο, χωρίς να τους γίνει κανένας προληπτικός έλεγχος, ενώ επιβιβάστηκαν άλλοι επιβάτες με προορισμούς στα άλλα νησιά που προβλέπει το δρομολόγιο του πλοίου. 

ΠΟΥ: Επισήμως πανδημία ο κορωνοϊός!

Αυτούς το πλήρωμα τους πήγε σε ξεχωριστό χώρο και τους ενημέρωσε για την κατάσταση και όπως ισχυρίστηκε ο επιβάτης τους κατέβασαν από το πλοίο. 

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο 127 εκ των επιβατών του πλοίου όντως αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λήμνου και έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του μελους του πληρώματος.

Η επίσημη πάντως ενημέρωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι πως σε  λίγες ώρες θα γνωρίζουμε αν τπρόκειται για θετικό κρούσμα ή όχι, καθώς δείγμα έχει σταλεί στο ΑΧΕΠΑ. 

Ο ασθενής έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top