Κορωνοϊός: Nέα μέτρα για τους αθλητικούς χώρους από τον Δήμο Αθηναίων

Ποιες λειτουργίες αναστέλλονται

Κολυμβητήριο

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύουν το επόμενο διάστημα στους αθλητικούς χώρους, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ματαιώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις

Έτσι, στο πλαίσιο των αποφάσεων και των κατευθύνσεων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, αλλά και της ανακοίνωσης  του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με γνώμονα τη δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών της πόλης ανακοινώνει τα εξής:

Η ζωή στο Βέλγιο με τον κορωνοϊό: Ελληνίδα μιλά στο star.gr

•         Αναστέλλεται από σήμερα Τετάρτη και για 14 μέρες η λειτουργία των Δημοτικών Γυμναστηρίων για όλους.

•         Αναστέλλεται από σήμερα, Τετάρτη και για 14 ημέρες η λειτουργία των δημοτικών κολυμβητηρίων Σεράφειο, Γουδή, Κολοκυνθούς, Γκράβα για όλους. Επίσης, εξαιρούνται οι προγραμματισμένες προπονήσεις σε Γουδή & Σεράφειο και οι αγώνες υδατοσφαίρισης (Γουδή), εφόσον στον αγωνιστικό χώρο δεν βρίσκονται περισσότερα από εξήντα (60) άτομα.

Κορωνοϊός: Τα μέτρα της κυβέρνησης- Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς

•         Αναστέλλεται από σήμερα, Τετάρτη, η λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου Στίβου Γκράβας, καθώς επίσης των Ακαδημιών του ΟΠΑΝΔΑ και του προγράμματος Αθλοπαιδιές.

•         Για τους υπόλοιπους ανοικτούς και κλειστούς δημοτικούς χώρους άθλησης ισχύουν όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δηλαδή προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας ως τις 24 Μαρτίου για ατομικά και ομαδικά αθλήματα, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά περισσότερα από εξήντα (60) άτομα, με ευθύνη των φορέων.

Κορωνοϊός στην Ευρώπη: Αναλυτικά τα κρούσματα και οι θάνατοι σήμερα

•         Επίσης γίνεται γνωστό ότι απαγορεύεται η παρουσία κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις (επίσημοι αγώνες και προπονήσεις) σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αθλήματα. Όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους ότι θα πραγματοποιείται  καθημερινή απολύμανση στους κλειστούς αθλητικούς χώρους και στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων και των ανοιχτών κέντρων, όπου υπάρχουν.

Κορωνοϊός: Κρούσμα περιφερόταν με ταξί από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Αναστέλλονται τα προγράμματα δια βίου μάθησης και οι μετασχολικές δραστηριότητες

Παράλληλα, ο  Δήμος Αθηναίων με βάση τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αναστέλλει για τις επόμενες 14 ημέρες τη λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης.

Για τον ίδιο λόγο, αναστέλλονται και όλες οι μετασχολικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στα σχολεία του Δήμου Αθηναίων τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης, για 14 ημέρες αναστέλλονται τα προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για παιδιά 6-12 ετών, καθώς και για ευπαθείς ομάδες (ΑMEA) που διεξάγονται στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης της Διεύθυνσης Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης  του  Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top