Καβάλα: Καλοστημένη επιχείρηση τα «λύτρα» των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ

Πώς προδόθηκαν οι δράστες

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Καλοστημένη επιχείρηση αποδείχθηκε τελικα το περιστατικό στην Καβάλα με τα κλοπιμαία χρήματα που αγγίζουν τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, οι δύο ληστές και ο ιδιοκτήτης security ενώνονταν με δεσμούς «κουμπαριάς».

Απαγωγή Έλληνα ναυτικού: Ξεκίνησαν οι επαφές με τους «Μαύρους Δαίμονες»

Στον προαύλιο χώρο ενός συνεργείου αυτοκίνητων στην περιοχή Αμισιανά στην Καβάλα σκάβουν από χθες οι αρχές, καθώς εκεί βρίσκονται τα λύτρα 4,2 εκατομμυρίων ευρώ από απαγωγή που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο.

Αρχικά, εντοπίστηκε ένας στρατιωτικός σάκος που είχε 500.000 ευρώ και μέχρι αυτή την ώρα, έχουν βρεθεί πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Τέξας: Καρέ- καρέ η διάσωση οκτάχρονης από απαγωγέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λύτρα προέρχονται από μια υπόθεση κατά την οποία οι ληστές, πατέρας και γιος, φορώντας μάσκες δυο πρώην πρωθυπουργών, εισέβαλαν στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρείας security και κουμπάρου τους, και υπό την απειλή όπλου και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα.

Εκείνος πίστεψε πως το 5χρονο παιδί του κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Εκεί, τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκ. ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Πατέρας και κόρη απήγαγαν, βίασαν και εγκατέλειψαν το θύμα τους στην έρημο

Όπως, τελικά, αποκαλύφθηκε, η απαγωγή ήταν μια καλοστημένη φάρσα που απέφερε κέρδη και στις δύο πλευρές.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top