Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Εικόνες αποκάλυψης στην Κινέτα

Οι πυροσβέστες κουβαλούσαν στις πλάτες τους κόσμο για να τον σώσουν

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Γηρυόνης» στην Κινέτα

Η μεγάλη φωτιά που έκανε στάχτη τα Γεράνια Όρη πριν από δύο χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα η βραδινή νεροποντή που έφερε ο «Γηρυόνης», να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στην Κινέτα και να κινδυνεύσουν μέχρι και ανθρώπινες ζωές. 

Οι χείμαρροι κατέστρεψαν δρόμους στην Κινέτα - φωτογραφία: Eurokinissi

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Βιβλική καταστροφή στην Κινέτα - Κινδύνευσαν ζωές

Με το πρώτο φως της μέρας αποκαλύφθηκαν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Δρόμοι «άνοιξαν» λόγω της κακοκαιρίας, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν σαν καρυδότσουφλα και σταμάτησαν πάνω σε δέντρα, σπίτια πλημμύρισαν από τους ορμητικούς χειμάρρους. 

Ολόκληροι κορμοί δέντρων παρασύρθηκαν από τα νερά και κατέληξαν σε αυλές σπιτιών - φωτογραφία: Eurokinissi

Η πυροσβεστική δέχθηκε 64 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ 34 κλήσεις έχει δεχθεί για να παράσχει βοήθεια σε πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί.

Ανοίγουν μετά τις 10:00 τα σχολεία – Κλειστά όλη μέρα στα Μέγαρα

Από τα ξημερώματα έχουν γίνει δεκάδες απεγκλωβισμοί από αυτοκίνητα, ενώ έως τις 9 το πρωί είχε ανταποκριθεί σε περισσότερες από τις μισές. 

Η Κινέτα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο - φωτογραφία: Eurokinissi

Τα συνεργεία της Περιφέρειας έκαναν αγώνα δρόμου για να προσεγγίσουν όλα τα σημεία στα οποία βρίσκονταν εγκλωβισμένοι άνθρωποι.
Κινδύνευσαν ζωές.

Πυροσβέστες κουβαλούσαν στους ώμους τους κατοίκους για να τους σώσουν - φωτογραφία: Eurokinissi

Στο έλεος του «Γηρυόνη» και η Κατερίνη – Εκκενώθηκαν σπίτια στην παραλία

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδιαλιάς δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως κινδύνευσαν ζωές, όμως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των αρχών. 

Τα μηχανήματα της περιφέρειας έχουν ξεκινήσει δουλειά για την αποκατάσταση των ζημιών - φωτογραφία: Eurokinissi

Αρκετοί κάτοικοι για να σωθούν ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους και περίμεναν κάτω από την καταρρακτώδη βροχή να έρθουν οι πυροσβέστες για να τους απεγκλωβίσουν. 

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους - φωτογραφία: Eurokinissi

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στην Κινέτα

Στην περιοχή έχουν μεταβεί συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, για να πραγματοποιήσει αυτοψία.  

Τραγωδία στο Αντίρριο: Νεκρός και ο δεύτερος επιβάτης του ιστιοφόρου

Να σημειωθεί ότι στις επιχειρήσεις λαμβάνουν μέρος πάνω από 28 μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου, να συμβάλλουν στη διάνοιξη και τον καθαρισμό των δρόμων. Στις προσπάθειες συμμετέχουν και μηχανήματα του δήμου Μεγαρέων. 

Η περιφέρεια δίνει μάχη με τον χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών - φωτογραφία: Eurokinissi

Επιπλέον, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Λ. Κοσμόπουλου,  κλιμάκια της περιφέρειας έχουν μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις και σε υποδομές. 

Κλειστή η Χαμοστέρνας λόγω καθίζησης

Στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ το οποίο εκτελεί εργασίες-απομάκρυνση πεσμένων καλωδίων- για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. 

Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν ό,τι έβρισκα μπροστά τους - φωτογραφία: Eurokinissi.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρύτερη περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης από τον Σεπτέμβριο του 2018,  περίοδο κατά την οποία εκδηλώθηκαν και πάλι έντονα καιρικά φαινόμενα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top