Πανελλαδικές: Φοιτητής σε ΑΕΙ με... 4, φιλόλογος με βαθμό κάτω από 10

Κατρακύλησαν οι βάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Μπορεί κάποιοι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων να αρίστευσαν μετά από ατελείωτες ώρες μελέτης, ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που μπαίνουν στα πανεπιστήμια με βαθμολογίες… κάτω από τη βάση. 

Οι πρώτοι των πρώτων: Οι μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές

Βάσεις 2019: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Συγκεκριμένα, στο νεοιδρυθέν τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών με έδρα το Αίγιο γίνεσαι φιλόλογος με βαθμό κάτω του 10, ενώ στο Μαθηματικό της Σάμου, η βάση του οποίου φέτος κατρακύλησε κατά 2.587 μόρια, εισήχθη υποψήφιος με 7.500 μόρια. 

Σε πανεπιστήμια μπαίνουν και εκείνοι που έγραψαν μέσο όρο 4 καθώς στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η βάση δεν ξεπέρασε τα 4.092 μόρια ενώ το τμήμα στο Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης που εδρεύει στα Γρεβενά διαμορφώθηκε στα 4.846.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε αποφασισμένη να πατάξει το φαινόμενο. 

Κάτω από 19.000 μόρια η Ιατρική -Πτώση των βάσεων σε Νομικές και Πολυτεχνικές Σχολές 

Για πρώτη φορά η Ιατρική σχολή έπεσε κάτω από το όριο των 19.000 μορίων, ενδεικτικό  της μεγάλης πτώσης των βάσεων. Συγκεκριμένα, έπεσε κατά 305 μόρια. 

Πτώση παρουσίασαν και οι σχολές Νοσηλευτικής καθώς και οι Φαρμακευτικές. 

Βουτιά στις βάσεις έκαναν και οι Φιλολογικές σχολές. Για παράδειγμα, η Φιλολογία Αθήνας έπεσε κατά 1.590 μόρια. Χαμηλότερες ήταν οι βάσεις φέτος για τις Νομικές και Πολυτεχνικές σχολές.

Ωστόσο, οι περισσότερες Οικονομικές και οι σχολές Πληροφορικής παρουσίασαν άνοδο με αυξομειώσεις όμως από το κέντρο στην επαρχία.

Για παράδειγμα, οι Οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα ανέβηκαν κατά 659 μόρια ενώ η αντίστοιχη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έπεσε κατά 3082 μόρια. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top