Στον συγγραφέα Metin Arditi το παράσημο των Τεχνών και των Γραμμάτων

Εκεί ήταν η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Για την πολύτιμη προσφορά του στον κόσμο των γραμμάτων, ο συγγραφέας Μεντίν Αρντιτί παραλαμβάνει το παράσημο των Τεχνών και των Γραμμάτων από τον υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ. Το παράσημο αποτελεί μια από τις υψηλότερες διακρίσεις της Γαλλικής Δημοκρατίας.
 
"Είναι μια μεγάλη τιμή καθώς δεν είχα παρασημοφορηθεί ως τώρα και παίρνω τον τίτλο όχι του Ιππότη αλλά γίνομαι κατευθείαν Αξιωματικός των Γραμμάτων και των Τεχνών και  μοιράζομαι την τιμή αυτή με όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μου, όπως είναι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που ήρθε από την Αθήνα", δήλωσε ο συγγραφέας.

Εκτενή αναφορά στο έργο του διάσημού συγγραφέα έκανε κατά την απονομή του Παρασήμου ο γάλλος υπουργός Πολιτισμού. Θερμά ήταν και τα λόγια της προκατόχου του
 
"Είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα και ένας άνδρας με μεγάλο ταλέντο, γενναιόδωρος και με πολύ χιούμορ και όλα αυτά είναι εξαιρετικά και υπηρετούν όπως είπε, το γαλλικό πνεύμα", είπε ο Φρανσουάζ Νίσεν, Πρώην Υπουργός Πολιτισμού Γαλλίας.
 
Για την τιμητική διάκριση συνεχάρη τον Μετίν Αρντιτί, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Όπως τόνισε η κυρία Βαρδινογιάννη το έργο του αποτελεί «φάρο ανθρωπισμού και πολυπολιτσμικότητας». Η κυρία Βαρδινογιάννη και ο κύριος Μετίν Αρντιτί συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και εκτίμησης, ενώ συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της Ουνέσκο, καθως και οι δυο είναι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως του Οργανισμού.
 
Στην τιμητική εκδήλωση εκτός από την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του πνεύματος και των γραμμάτων απ όλο τον κόσμο.

"Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί απονέμεται στον κύριο Μετίν Αρντιτί, ο οποίος είναι και πρώτος μου ξάδελφος, το μεγαλύτερο βραβείο των Γραμμάτων και των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας", δήλωσε ο Μίνος Μάτσας.

Νωρίτερα η Ελληνίδα Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο είχε επίσημη συνάντηση με την γενική διευθύντρια της Ουνέσκο Οντρε Αζουλέ με την οποία συζήτησαν και  προγραμμάτισαν μια σειρά από δράσεις με επίκεντρο την Παιδεία και τη νέα γενιά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό 
 

Μαρία Δεναξά, από το Παρίσι
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top