Ξάδελφος Γ. Μπαλταδώρου: «Δεν τον αφήνουμε μόνο του, ξενυχτάμε στο μνήμα του»

«Ας είναι το τελευταίο θύμα εν καιρώ ειρήνης»

Για τον ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο ξάδελφός του, Φ. Κατοίκος, κάνοντας λόγο για έναν λεβέντη, για έναν αετό που άνοιξε τα φτερά του και πέταξε για πάντα στους ουρανούς.

«Ο Γιώργος, όπως όλα τα παιδιά στην Πολεμική Αεροπορία, με το ήθος του, αντιμετωπίζει καθημερινά τις πιέσεις να φυλά τις Θερμοπύλες της Ελλάδας», δήλωσε σε Ενεστώτα χρόνο ο ξάδελφος, του αδικοχαμένου σμηναγού και συνέχισε:

Διαβάστε επίσης: Το συγκινητικό μήνυμα του ΥΠΕΘΑ για τον Γιώργο Μπαλταδώρο – «Οι γονείς του νωρίς το πρωί ήταν στον τάφο του παιδιού τους»

Μπαλταδώρος: Η φωτογραφία που ανέβασε στο facebook με τον ήρωα σμηναγό ο αδερφός του

To ύστατο χαίρε: Κηδεύεται ο ηρωικός πιλότος μας Γιώργος Μπαλταδώρος

«Ο Γιώργος ήταν από μια φοβερή οικογένεια, η οποία τώρα τραβάει τον Σταυρό και ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Δεν τον αφήνουμε μόνο, είμαστε κοντά του και από την ημέρα που τον θάψαμε του κάνει παρέα η οικογένειά του, οι φίλοι του από τη Μοίρα του, ξενύχτησαν εκεί, στο μνήμα του».

Ο κ. Κατοίκος εξέφρασε την ευχή, ο Γιώργος Μπαλταδώρος να είναι ο τελευταίος που πέφτει στο καθήκον εν καιρώ ειρήνης και πρόσθεσε:

«Φαίνεται σε όλα τα παιδιά η λεβεντιά, η αγάπη τους, νιώσαμε κι εμείς κι εκείνοι ότι έφυγε ένα κομμάτι από την οικογένειά τους».

«Ήρθα στην εκπομπή σας γιατί είχα χρέος να μάθει ο κόσμος τι λεβέντης, τι αετός ήταν ο Γιώργος», συνέχισε και κατέληξε:

«Αρκετοί χωριανοί με πλησίασαν και μου είπαν “δέκα από εμάς να φεύγαμε, αλλά να έμενε ο Γιώργος πίσω”. Ήθελαν το πέταγμά του κι ένιωθαν περηφάνια για εκείνον. Τώρα τον έχουμε μέσα στο μυαλό μας και δε θα πεθάνει ποτέ».

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του την προηγούμενη Πέμπτης, 12 Απριλίου, όταν το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 που χειριζόταν συνετρίβη στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σκύρου.

Ο ήρωας αεροπόρος μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του είχαν απογειωθεί σε σχηματισμό από το αεροδρόμιο της Σκύρου για να πραγματοποιήσουν επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Λίγα λεπτά πριν από την προσγείωσή τους, ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ενδεχομένως να έπαθε vertigo, έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα αυτό να συντριβεί.

Ο κυβερνήτης μάλιστα του δεύτερου Mirage γλίτωσε την τελευταία στιγμή, καθώς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και έδωσε ύψος στο αεροσκάφος του, ελάχιστα λεπτά πριν συντριβεί κι αυτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top