Το συγκινητικό μήνυμα του ΥΠΕΘΑ για τον Γιώργο Μπαλταδώρο – «Οι γονείς του νωρίς το πρωί ήταν στον τάφο του παιδιού τους»

Δείτε το βίντεο

Κοντά στα παιδιά της βρίσκεται η σύζυγος του Γιώργου Μπαλταδώρου, η οποία είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Την ίδια ώρα με ένα συγκινητικό βίντεο αποχαιρέτησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον 34χρονο χειριστή του μοιραίου μαχητικού: 

«Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες… τώρα θα λέμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες! Γεώργιος Μπαλταδώρος ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

«Η οικογένεια πιστεύω σήμερα θρηνεί, αύριο θα είναι υπερήφανη γιατί ο Γιώργος δεν πέθανε, ο Γιώργος θα μείνει ΑΘΑΝΑΤΟΣ», δήλωσε ο ξάδελφος του.

Ο πρώην χειριστής μαχητικού αεροσκάφους, Ταξίαρχος Ε.Α. Κωνσταντίνος Τσαπάρας δήλωσε στην κάμερα του STAR: «Αυτή είναι η τύχη του αεροπόρου. Ο όρκος που δώσαμε στη σημαία είναι όρκος για την πατρίδα».

«Οι γονείς του νωρίς το πρωί ήταν στον τάφο του παιδιού τους»

Η σημαία στο πατρικό του στο χωριό Μορφοβούνι κυματίζει μεσίστια. Ο γονείς του είναι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι τους και κλαίνε για το παιδί τους. Νωρίς το πρωί βρέθηκαν στον τάφο του. Εκεί τους βρήκε και τους δύο μέσα στις λάσπες, η θεία του Σμηναγού.

«Μια βουβαμάρα είναι μέσα στο σπίτι, έχουν τη φωτογραφία μέσα στο σπίτι, η μάνα είχε τη μπλούζα μέχρι χθες αγκαλιά. Έχουν μια φωτογραφία μέσα στο σπίτι και κάθεται ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και κλαίνε».

«Είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς να θάβουν το παιδί τους και μάλιστα έναν ήρωα. Γιατί ο Γιώργος ήταν ήρωας» είπε ο ξάδελφος του Σμηναγού.

Η γυναίκα του Μαίρη είναι δίπλα στα παιδιά της. Για πάντα θα καμαρώνουν για τον μπαμπά τους που πέταξε σαν αετός στους αιθέρες την ώρα του καθήκοντος.

«Αυτή είναι αποστολή μας. Και αυτή είναι η μοίρα μας. Έδωσε τη ζωή του για να υπερασπιστεί τα σύνορα της πατρίδας μας», δήλωσε στο STAR o Επισμηναγός Ε.Α Ιωάννης Γλαρέντζος, πρώην χειριστής μαχητικού αεροσκάφους.

Όποτε πετούσε με το μαχητικό, η σύζυγος του προσευχόταν ο Γιώργος της να επιστρέψει σπίτι. Άλλωστε τα τελευταία της λόγια όταν εκείνος έφυγε ήταν: «Να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου».

Ο Αντισμήναρχος Ε.Α Παναγιώτης Κουμπούρης, πρώην χειριστής αεροσκάφους, δήλωσε στο STAR:

«Χάσαμε άλλον έναν συνάδερφο, φρουρό του Αιγαίου που τόσα χρόνια ειδικά μετά το 1974 έχουμε χάσει τόσους πιλότους που είναι φρουροί του Αιγαίου».

 Ολόκληρη η χώρα θρηνεί για τον ήρωα του Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top