Λαθραία καύσιμα μετέφερε το δεξαμενόπλοιο που συμμετείχε στην απάντληση του «Αγία Ζώνη 2»

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α΄μηχανικός - Νέα Ενημέρωση:21:57

Για λαθρεμπόριο καυσίμων συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου που πραγματοποιούσε απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο «Αγία Ζώνη 2».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού, πρόκειται για το πλοίο «Lassea», το οποίο όχι μόνο δεν είχε πιστοποιητικά ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση απάντλησης καυσίμου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο στη Σαλαμίνα, αλλά είχε στις δεξαμενές του και λαθραία καύσιμα όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Έπειτα από έλεγχο του λιμενικού, η ποσότητα καυσίμων που εντοπίστηκε και για την οποία δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, ανέρχεται σε 100 τόνους πετρελαίου.

Τα καύσιμα βρίσκονταν στα διπύθμενα του πλοίου και αμέσως μόλις έγινε ο έλεγχος χθες Τρίτη, κατασχέθηκαν.

Αφού βρέθηκαν τα λαθραία καύσιμα, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Lassea», όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές και πρόκειται να περάσουν αυτόφωρο, ενώ η έρευνα του λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου και του Α' Μηχανικού του Δ/Ξ – Π/Φ “ΛΑΣΣΑΙΑ” Ν.Π. 11860 προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή στελεχών του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για παράβαση του “Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή κλιμακίου του Δ' ΤΕΣ (Τελωνείο Επίβλεψης Συγκροτημάτων) Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος σημαντικές ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά. Το εν λόγω πλοίο διενεργούσε απάντληση πετρελαιοειδών μιγμάτων από το ναυάγιο του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” Ν.Π. 11763.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλοίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top