Μόνο στο Star: Ευχάριστα τα νέα! Όλοι οι Έλληνες καλά στην υγεία τους στην Αίγυπτο

Τι μεταδίδει από την Αλεξάνδρεια ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολύ καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες της Αιγύπτου μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε εκκλησίες Κοπτών στην Αίγυπτο από τον ISIS.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Νίκος Κάτσικας, όλοι είναι πολύ καλά, ακόμα και κάποιοι που περνούσαν από το σημείο την ώρα της επίθεσης.

Στην Αλεξάνδρεια που είναι η έδρα του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αλλά και του τοπικού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας η μία εκκλησία απέχει μόνο 800 μέτρα.

Επόμενος η έκρηξη έγινε αισθητή και στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Όπως είπε ο κύριος Κάτσικας οι τζιχαντιστές μελετούν με κάθε λεπτομέρεια τα χτυπήματά τους ώστε να προκαλέσουν όσο το μεγαλύτερο δυνατό κακό.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση έγινε στις 11 Δεκεμβρίου 2016 όταν στην Αίγυπτο γιορταζόταν η γέννηση του προφήτη Μωάμεθ.

Σήμερα, Κυριακή των Βαΐων είναι μεγάλη μέρα για τους Κόπτες της Αιγύπτου, επομένως οι φανατικοί Τζιχαντιστές επιλέγουν για τα χτυπήματά τους ημέρες που είναι συνυφασμένες με τις εκκλησίες.

Στην Αίγυπτο κυρήχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τους 47 μέχρι στιγμής νεκρούς, αριθμός όμως που ώρα με την ώρα αυξάνεται και τους τραυματίες να φτάνουν τους 150.

Ο κ. Κάτσικας σημείωσε ότι οι Αιγύπτιοι αστυνομικοί επέδειξαν πρωτοφανή αυτοθυσία, οι οποίοι προσπαθώντας να εμποδίσουν τον βομβιστή αυτοκτονίας να μπει στην εκκλησία, όπου βρισκόταν και ο Πατριάρχης των κοπτών, έχασαν τη ζωή τους.

Οι Τζιχαντιστές κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους και δυστυχώς θρηνούμε σήμερα δεκάδες νεκρούς.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top