ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: Τα ράντζα της ντροπής στο Αττικόν- Στους διαδρόμους οι ασθενείς

Η "ανάρρωση" της υγείας αργεί να έρθει

To Star συνεχίζει με τα ρεπορτάζ του ν' αναδεικνύει τα σημαντικά προβλήματα στο χώρο της υγείας, καθώς εκεί χτυπά μεγάλο μέρος της καρδιάς της κοινωνίας. Η Μαρία Θεμελή έκανε αυτοψία σ' ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, το Αττικόν.

Δ' χειρουργική πτέρυγα Αττικού Νοσοκομείου. Εκεί οπού ασθενείς, αναγκάζονται να βιώσουν τον πόνο πάνω σε ράντζα, δίπλα από κουβάδες και σφουγγαρίστρες. 

Με ορούς στα χέρια, η κυρία Φιλιώ αναρρώνει σε ένα από αυτά τα ράντζα της ντροπής. Δούλεψε όλη της τη ζωή, κι όμως το εθνικό σύστημα υγείας την έστειλε σε μια γωνιά στο διάδρομo. Έχει καρκίνο. Ζητάει να μπει στην αντίστοιχη μονάδα. «Όταν ήρθα προχτές, ήταν και άλλοι στο διάδρομο, μη βλέπετε τώρα, ήταν γεμάτος ο διάδρομος».

Εκεί τρώνε, εκεί περνούν τις δύσκολες ώρες της ασθένειας, εκεί τους εξετάζουν οι γιατροί μπροστά στα μάτια όλων.

«Δεν έχει ένα παραβάν να τους αλλάξει. Εγώ άμα θέλω κάτι, πάω στις εξωτερικές τουαλέτες να αλλάξω, που να πάω μέσα στον κόσμο;».

Κατάκοποι δίπλα στα φορεία των ασθενών βρίσκονται οι συγγενείς τους. Σηκώνουν το δικό τους σταυρό, αφού τα τελευταία χρόνια το νοσηλευτικό προσωπικό στο Αττικόν έχει μειωθεί κατά 300 άτομα.

Ο Πρόεδρος Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου, Μιχάλης Ρίζος, λέει στην κάμερα του Star: «Οι πάντες που έχουν δικαίωμα δωρεάν περίθαλψης στο εθνικό σύστημα υγείας, δεν τη βρίσκουν την ώρα της ανάγκης, τη βρίσκουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας στα ράντζα. Αν αυτό το θέμα δεν λυθεί αύτη η κατάσταση όλο και θα χειροτερεύει».

Τις ίδιες άθλιες συνθήκες νοσηλείας μεταφέρουν  με απόγνωση και οι συγγενείς των ασθενών στην ορθοπεδική πτέρυγα. Δεν υπάρχουν ούτε γάζες για να γίνουν αλλαγές στους χειρουργημένους ασθενείς.

Σε μέρα εφημερίας, ο Γολγοθάς των πολιτών μεγαλώνει. Το τμήμα επειγόντων καλείται να διαχειριστεί πάνω από 600 περιστατικά. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου φωνάζουν πως αυτή η τραγική κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top