ΕΔΙΩΞΑΝ ασθενή από την εντατική επειδή ήταν υπέρβαρος!

Η οδύσσεια ενός 72χρονου...

Μια απίστευτη οδύσσεια περνάει ένας άνδρας 72 ετών, ο οποίος, εδώ και πέντε ημέρες, είναι διασωληνωμένος σε δωμάτιο του Νοσοκομείου Σωτηρία, ψάχνοντας μάταια για κρεβάτι σε εντατική.

 

Μια ντροπιαστική εικόνα...

 

Είναι 72 ετών, διασωληνωμένος σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου Σωτηρία. Ακριβώς δίπλα του, ένα χαρτόκουτο που τον στηρίζει για να μην γείρει το σώμα του, εν έτει 2017. Ο Σπύρος Ψαρράκης δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και ο γιος του, Κωνσταντίνος, προσπαθεί να του βρει κρεβάτι σε εντατική.

Μετά από πέντε ημέρες σε καταστολή, σε ένα απλό δωμάτιο με άλλους επτά ασθενείς, βρέθηκε νοσοκομείο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ που είχε κρεβάτι σε ΜΕΘ άλλα δεν τον δέχθηκε λόγω... βάρους!

 

Τι απαντάει το Υπουργείο

 

Πηγές από το Υπουργείο Υγείας ανέφεραν για την περιπέτεια της οικογένειας Ψαρράκη:

Για τον συγκεκριμένο ασθενή, του οποίου το βάρος εκτιμάται άνω των 150 κιλών, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου Σωτηρία, βρίσκεται σε ετοιμότητα η Ειδική Μονάδα Διακομιδής υπέρβαρων ασθενών του ΕΚΑΒ, ώστε να τον μεταφέρουν μόλις βρεθεί κλίνη ΜΕΘ σε δημόσιο Νοσοκομείο.

Ωστόσο, ο γιος του αρνείται πως ο πατέρας του είναι υπέρβαρος και προσθέτει ότι «ο πατέρας μου κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του!»

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top