Λογοθεραπευτές και γονείς στον δρόμο - Κόφτης στην υγεία των παιδιών

Ποιες αλλαγές οδήγησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαν το πρωί σήμερα, 16 Ιανουαρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λογοθεραπευτές. Στο υπουργείο υγείας βρέθηκε η κάμερα του STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας.

Κραυγή αγωνίας  από λογοθεραπευτές, ειδικούς  που βοηθάνε παιδιά και εφήβους  με αυτισμό, με προβλήματα λόγου αλλά και αναπτυξιακές δυσκολίες. Όλοι μαζί, με μια φωνή, ειδικοί και γονείς ζητούν να μην μπει "κόφτης" στην υγεία των παιδιών.

Οι συνεδρίες των παιδιών, μέχρι σήμερα, πληρώνονται από τους ασφαλισμένους και στη συνέχεια υποβάλλονται  οι  αποδείξεις στον ΕΟΠΥΥ, για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Από τις 25 Ιανουαρίου αυτό αλλάζει. Οι γονείς δεν θα πληρώνουν τους λογοθεραπευτές, αλλά θα απευθύνονται μόνο σε συμβεβλημένους ειδικούς, οι οποίοι θα πληρώνονται με την σειρά τους απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ, με μειωμένη αμοιβή.

Οι επιστήμονες ειδικής αγωγής υποστηρίζουν ότι έτσι θα απειληθεί η βιωσιμότητα της εργασίας τους.

Αλλάζει, όμως, και όλο τον οικογενειακό προγραμματισμό, καθώς δεν θα υπάρχει η προσωπική σχέση ειδικού και παιδιού .

Η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία γονέων και θεραπευτών ειδικής αγωγής με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη, δεν είχε αποτέλεσμα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top