Ποικίλες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους

Η απαγόρευση της κατοχής όπλων, της χρήσης ναρκωτικών ή της κατανάλωσης αλκοόλ είναι κάποιοι από τους όρους που του έχουν επιβληθεί

Ποικίλες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους
Η αποφυλάκιση με αναστολή του Όσκαρ Πιστόριους μετά από ένα χρόνο που έμεινε στην φυλακή για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Μία εκ των συνηγόρων της οικογένειας του μοντέλου, ονόματι Τάνια Κοέν μιλώντας στον ρ/σ «Talk Radio 702» είπε: «Γι’ αυτούς, δεν έχει σημασία αν αποφυλακίστηκε χθες, μερικές ώρες νωρίτερα ή μερικές αργότερα. Αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι, δεν έχει καμία διαφορά για εκείνους τώρα, αφού η Ρίβα δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω».
r2.jpg

Από την άλλη πλευρά, η Κιμ Μάρτιν, ξαδέρφη του θύματος σε δηλώσεις που έκανε στο BBC, ανέφερε πως η οικογένεια της 29χρονης θα επισκεφθεί τον αθλητή την κατάλληλη στιγμή, ενώ σημείωσε πως «την γλίτωσε φθηνά».

Σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανικό νόμο, επιτρεπόταν να αποφυλακιστεί υπό "επιτήρηση" καθώς εξέτισε το ένα έκτο της πενταετούς ποινής κάθειρξης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας που του είχε επιβληθεί.

Από την πλευρά του Πιστόριους, η εκπρόσωπος της οικογένειας Ανελιέζ Μπέρτζες δήλωσε νωρίτερα ότι η οικογένειά του είναι πολύ χαρούμενη που θα τον έχει στο σπίτι και ότι ο αθλητής θα τηρήσει αυστηρά τους όρους της αποφυλάκισής του.
r1.jpg

«Η οικογένεια είναι χαρούμενη που ο Όσκαρ βρίσκεται σπίτι, αλλά θέλει ν�� τονίσει ότι η ποινή του συνεχίζεται», είπε η Μπέρτζες.

Ο 28χρονος θα παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό στο σπίτι του θείου του Άρνολντ, στο πλούσιο προάστιο Γουότερκλουφ της πρωτεύουσας Πρετόρια, όπου μάλιστα σήμερα κάποιος έστειλε μία ανθοδέσμη.

Μία γειτόνισσά του, η οποία δεν ήθελε να γίνει γνωστό το όνομά της ανέφερε στο Reuters ότι είναι θλιβερό που ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει λιγότερο από ένα χρόνο στη φυλακή. «Μόνο φυλακή δεν είναι εδώ», είπε η ίδια για το σπίτι όπου θα διαμένει ο αθλητής.


Ο Ντιούαλντ Ρέιντερς, ένας πρώην αθλητής χάρηκε με την εξέλιξη στην υπόθεση του Όσκαρ: «Χαίρομαι που αποφυλακίστηκε αθόρυβα χθες το βράδυ. Δεν θα έπρεπε να ζει όλο αυτό ξανά και ξανά».

r3.jpg

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και η Κάρεν Φαν Εκ, δικηγόρος του δικηγορικού γραφείου "Clarke &Van Eck Attorneys": «Οι συνθήκες είναι αυστηρές και θα μπορεί να φεύγει από το σπίτι για να πάει στη δουλειά, στην εκκλησία ή στον μανάβη».

Ωστόσο, η ίδια εξηγεί ότι ο αθλητής θα δυσκολευτεί να συνεχίσει τον αθλητισμό καθώς κάποιες διοργανώσεις πραγματοποιούνται πολύ μακριά από το σπίτι όπου θα διαμένει.

Μεταξύ των όρων που προβλέπει η αποφυλάκισή του, όπως αναφέρει το BBC, είναι η απαγόρευση της κατοχής όπλων, της χρήσης ναρκωτικών ή της κατανάλωσης αλκοόλ (θα υποβάλλεται σε τυχαίους ελέγχους από τις αρχές), η υποχρεωτική συνέχιση των συνεδριών με ψυχολόγο και η απαγόρευση των νυχτερινών εξόδων. Αντίθετα, θα του επιτρέπεται να εργάζεται και δεν θα φέρει ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top