Προφύλαξε την ευτυχία σου από φίλες-φίδια

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Λίγοι άνθρωποι το έχουν στη φύση τους αυτό: να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους, είναι ένα από τα αποφθέγματα του Αρχαίου τραγικού ποιητή Αισχύλου. Σοφό μεν, κάποιοι αργούμε να το καταλάβουμε δε. Γιατί εμείς μπορεί να έχουμε όλη  την καλή διάθεση να κάνουμε φιλίες και να δώσουμε πράγματα στις άλλες γυναίκες. Όμως δεν είναι όλοι σαν εμάς.
 
Δυστυχώς είναι εύκολο να πέσεις θύμα μίας φίλης-φίδι η οποία μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή σου και φυσικά όχι με τη θετική έννοια. Υπάρχουν βλέπεις άνθρωποι, γυναίκες κυρίως, που θέλουν να σου χαλάσουν αυτή την ευτυχία.

Ζηλεύουν που έχεις φίλους, που είσαι δεμένη μαζί τους και γενικά το πόσο πλήρης είσαι. 
 
Μπορώ όμως να σας πω κάποια χαρακτηριστικά που είδα σε αυτή τη «φίλη» και τα οποία είναι κοινά στις ψεύτικες φιλίες.

Δυστυχώς τα σκέφτηκα κατόπιν εορτής και αφού είχε γίνει η «ζημιά».
 
Θα τα μοιραστώ όμως μαζί σας μήπως και μπορέσετε να προφυλαχτείτε εσείς.
 
Το συμφέρον πάνω απ’ όλα
 
 Την φίλη –φίδι την συμφέρει να είναι φίλη  σου για πολλούς λόγους και αυτό κάνει ΜΠΑΜ από μακριά.
 
Δυστυχώς επειδή σε όλους αρέσουν οι κολακείες, συχνά δεν καταλαβαίνουμε το αληθινό κίνητρο .
 
«Με συμπαθεί» θα σκεφτείς, μάταια οι αληθινές φίλες θα προσπαθήσουν να σου ανοίξουν τα μάτια. Μάλιστα φτάνει σε σημείο να λέει πως είμαστε και κολλητές. Συμπέρασμα; Όπου υπάρχει συμφέρον δεν υπάρχει αληθινή φιλία.
 
Είναι απίστευτα ωραιοπαθής
 
Ο συγκεκριμένος τύπος «φίλης», εχει τον τρόπο να σε πείθει πως όλοι της την πέφτουν. Μιλάει συνεχώς για την εξωτερική της εμφάνιση. Ένα επίσης ελάττωμα που δεν πρέπει να παραβλέψουμε.
 
Κάνει επίδειξη γνώσεων
 
Θέλει πάντα να κλέβει τις εντυπώσεις. Όλα τα ξέρει, για όλα ήταν διαβασμένη και έλεγε μόνη της το πόσο έξυπνη είναι… Άλλωστε φίδι είναι και ξέρει και μπορεί να... αλλάζει δέρμα, είναι στη φύση της! 
 
Μεγαλομανής και μυθομανής
 
Πολλές φορές «φουσκώνει» τα πράγματα με άλλα λόγια «εχει την τάση να τα κάνει όλα μεγάλα» λάθος που θα αναγνωρίσεις κατόπιν εορτής. Σου λέει ψέματα για την οικονομική της "άνεση" ενώ ξέρεις πως περνά ζόρικα.
 
Τα παραπάνω είναι δείγματα που δε θα πρέπει να αγνοήσετε. Και προς θεού μην κάνετε το λάθος να γνωρίσετε ένα άτομο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε οικείο σας πρόσωπο. Θα σας γκρεμίσει την ευτυχία σε δευτερόλεπτα μόνο και μόνο επειδή θα καταλάβει πόσο πλήρεις είστε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top