Δε βιώνουμε (πια) την ευτυχία αλλά.... την googl- άρουμε!

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Γιατί ΔΕΝ υπάρχουν συμβουλές για ευτυχισμένο γάμο

«Συμβουλές για ευτυχισμένο γάμο», «πώς να έχω έναν ευτυχισμένο γάμο», η «ζωή μετά τον γάμο», είναι από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις όταν googl-άρεις τη λέξη γάμος!

Είναι ολοφάνερο ότι το θέμα ευτυχία – γάμος απασχολεί πολύ κόσμο. Άλλοι πιστεύουν πως αυτές οι δύο λέξεις δε συμβαδίζουν και άλλοι πάλι ελπίζουν, αναζητώντας τον τρόπο στη…. Google!

Λίγοι είναι όμως εκείνοι που έχουν ψάξει μέσα τους να βρουν την απάντηση. Που έχουν «δουλέψει» με τον εαυτό τους πριν και μετά τον γάμο. Που έχουν «δουλέψει» με το έτερον ήμισυ πριν και μετά τον γάμο.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε να αναζητούμε τις λύσεις μέσα μας. Να μη σταματάμε να μιλάμε με τον εαυτό μας και να εκφράζουμε τα θέλω μας με σεβασμό στον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας.

Πάντα πίστευα πως πρέπει να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Την οργή και την εσωτερική γαλήνη, την ευτυχία και τη δυστυχία, την ευχαρίστηση και τη δυσαρέσκεια, το παράπονο και τη συγγνώμη, την αγάπη και την αδιαφορία…

Τίποτα που να μας μαυρίζει την ψυχή και να μας γεμίζει με αμφιβολίες δεν πρέπει να κρατάμε μέσα μας.

Φτάνει για μένα να κοιτάς τον άλλον μέσα στα μάτια και να λες αλήθειες. Τώρα αν κι εκείνος- η κάνει το ίδιο, δεν το ξέρεις πάντα. Σου φτάνει όμως που το κάνεις εσύ.
 

 

email: mkipreou@star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top