Πώς μείναμε... πανί με πανί

Φωτογραφια αρθρογραφου

Την κατάσταση..."μαρτυρούν" και οι αριθμοί...

Η έκφραση "πανί με πανί" χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στα χρόνια της φτώχειας των Ελλήνων, μεταπολεμικά, όταν κάποιος έβαζε το χέρι του στην τσέπη του και ψαχούλευε, δεν έβρισκε τίποτα άλλο, από "πανί με πανί" δηλαδή τα δύο κομμάτια ύφασμα που δημιουργούν την εσωτερική τσέπη.

Κάπως έτσι έχει η κατάσταση και τη σήμερον.

Ο λόγος;

Η φορο-εξάντληση των Ελλήνων, οι οποίοι αφού "έκαναν τραβηχτικές" από τα στρώματα, τις γλάστρες, τους απορροφητήρες, τα σεντούκια και όπου αλλού είχαν κρύψει αποταμιεύσεις και κόπους μιας ζωής,  για να είναι συνεπείς στις πλείστες όσες υποχρεώσεις (ασφαλιστικές , φορολογικές, κλπ) και λογής λογής ρυθμίσεις, δεν έχουν πλέον ούτε ευρώ "τσακιστό".

Την κατάσταση..."μαρτυρούν" και οι αριθμοί: σημαντική υστέρηση στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων (375 εκατ. ευρώ) που κατεγράφησαν στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017.

Και το μέλλον δεν προδιαγράφεται απλά άδηλο, αλλά ακόμη χειρότερα από σήμερα, καθώς οι παλιές υποχρεώσεις τρέχουν και καινούργιες έρχονται να προστεθούν, με τις υπόλοιπες δόσεις του φόρου εισοδήματος, με τον ΕΝΦΙΑ, με... με ...με....

Με απλά λόγια.

Μείναμε πανί με πανί.

Γ. Λ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top