Νέα κόντρα: Ξανάρχεται το νομοσχέδιο για κατοικίδια και αδέσποτα

Συνεχίζεται ο πόλεμος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τις φιλοζωικές οργανώσεις

Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να φέρει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα αδέσποτα και τα κατοικίδια. Αφού το απέσυραν τώρα το ξαναφέρνουν σε δημόσια διαβούλευση, εξοργίζοντας για μια ακόμη φορά τις φιλοζωικές οργανώσεις …

 «Αυτό που είπαν κάποια στιγμή ότι οι φιλόζωοι βγάζουν λεφτά από τα ζώα είναι τουλάχιστον γελοίο. Το πιο αισχρό από όλα είναι ότι η μείωση των ποινών των κακοποιήσεων για τα οποία έχουμε δώσει αγώνα και είναι απαράδεκτη» δηλώνει στο Star η ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Αδριανού.   

Στα χέρια των Δήμων η ζωή των ζώων

Πρωταγωνιστές σε «θρίλερ» γίνονται οι τετράποδοι φίλοι μας. Η ζωή και η αρμονική συμβίωση τους με τους ανθρώπους περνά στα χέρια των Δήμων. Ευθανασίες βλέπουν από την πλευρά τους οι φιλόζωοι, ενώ το υπουργείο καθησυχάζει.

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Λάγκος τονίζει στο Star: «Είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζώα είναι πλάσμα ζωντανό με προσωπικότητα, με συναισθήματα»   

Οι αλλαγές που μελετά για κατοικίδια και αδέσποτα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σκυλίσια ζωή…  τέλος:  Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σκέφτεται να «φακελώσει» και τα ζώα. Όποιος δεν συμμορφώνεται, θα τιμωρείται. Πιο συγκριμένα, θα δέχονται πρόστιμα έως και 100 ευρώ όσοι δεν στειρώνουν τα ζώα, όσοι δεν προχωρούν σε σήμανση και καταγραφή των ζώων και όσοι δεν βγάζουν διαβατήριο στα ζωάκια τους.   

Κατοικίδια ανάλογα με τετραγωνικά των διαμερισμάτων

Ουαί και αλίμονο, σε όσους δεν έχουν μεγάλα διαμερίσματα. Κατοικίδια ανάλογα με το Ε9. Ένα ζωάκι για κάθε 30 τετραγωνικά.  «Δηλαδή μπορείς να έχεις δύο μολοσσούς ή  δύο ροτβάλειρ αλλά δεν μπορείς να έχεις , τρεις γάτες σε ένα διαμέρισμα 60 τμ!» σχολιάζει ο Κ. Λάγκος.

 Φιλοζωικές: ΟΧΙ στα χαράτσια, ΝΑΙ στην εθελοντική προσφορά για το καλό των ζώων

Οι φιλοζωικές οργανώνεις αντιδρούν στα χαράτσια που έρχονται ακόμη και στα προϊόντα των pet shops. Λένε όχι στις νέες επιβαρύνσεις των ιδιοκτητών ζώων. Δεν επιθυμούν την κατάργηση της εθελοντικής προσφοράς των φιλόζωων, αλλά εκλιπαρούν ώστε να μην υπάρξει εξορία και ευθανασία για τα ζώα. Και περιμένουν πρόσκληση ….

Όπως επισημαίνει η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας , «περιμένουμε επίσημα από το υπουργείο μέσα από διάλογο διαφανή να συζητήσουμε για το νέο σχέδιο νόμου χωρίς να βάζουμε χρονικά περιθώρια».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top