Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Σε καμία περίπτωση λύση αν διατηρηθούν αλυτρωτικές επιδιώξεις

«Θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων»

Τζανακόπουλος: Λύση μόνο αν «φύγουν» οι αλυτρωτικές επιδι

«Επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική και πολιτική συναίνεση επί μιας πιθανής λύσης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5», σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Έχουν ξεκινήσει εντατικές διαπραγματεύσεις με τους γείτονές μας, η στάση της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ σαφής ως προς τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική και πολιτική συναίνεση επί μιας πιθανής λύσης και ακριβώς στη βάση αυτή της κοινοβουλευτικής και πολιτικής συναίνεσης θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τη χώρα 25 χρόνια».

Αναφορικά με τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που διαφωνούν ζητώντας να μη γίνει καμία χρήση του όρου «Μακεδονία», είπε: «Ο κ. Καμμένος έχει πει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών και έχει πει ότι δεν πρόκειται να σταθεί σε καμία περίπτωση εμπόδιο, εφόσον υπάρξει ακριβώς αυτή η ευρύτερη πολιτική συναίνεση που επιδιώκουμε».

Όπως διαβεβαίωσε, «η ελληνική κυβέρνηση που εγγυάται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λύση σε περίπτωση που διατηρηθούν αλυτρωτικές επιδιώξεις από την πλευρά των γειτόνων μας».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι και ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν πει πως η θέση είναι σύνθετη ονομασία erga omnes, «που θα ισχύει έναντι όλων και θα χρησιμοποιείται και από τους γείτονες στο εσωτερικό τους, δηλαδή θα υπάρξει και αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας για να μπορέσουμε να βρεθούμε σε πεδίο λύσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top