Βίντεο - πρόκληση: Ο Ερντογάν κάνει «τουρκική κατήχηση» σε μαθητές στη Θράκη!

Προπαγάνδα από τον Τούρκο Πρόεδρο σε ελληνικό έδαφος

Αποκαλυπτικό βίντεο από την επίσκεψή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μειονοτικό σχολείο της Θράκης, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να απευθύνεται σε μειονοτικούς μαθητές, λέγοντας τους ότι ανήκουν στο ίδιο έθνος και έχουν την ίδια σημαία.

Όπως ανέφερε η Ειρήνη Σαββοπούλου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου,  πρόκειται για ένα στιγμιότυπο με τον Ερντογάν ουσιαστικά να κάνει κατήχηση στους μαθητές του μειονοτικού σχολείου Τζελάλ Μπάγια.

Εκεί, όπως υπενθύμισε η πολιτική συντάκτρια του Star,  είχε ζητήσει μικρόφωνο για να μιλήσει στο προαύλιο, κάτι που ήταν εκτός συμφωνίας όπως του είχε πει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Ερντογάν εξηγεί στους μαθητές τη χαρακτηριστική χειρονομία που έκανε κατά τη διάρκεια όλης της περιοδείας του στην Κομοτηνή, τη «ράμπια».  Πρόκειται για τον χαιρετισμό που εχει υιοθετήσει ο Τούρκος πρόεδρος το τελευταίο διάστημα με τα 4 δάκτυλα και κλεισμένο τον αντίχειρα στην παλάμη.

Ο συμβολισμός σημαίνει  «ένα έθνος, μια πατρίδα,  μια σημαία, ένα κράτος».  Αυτό δηλαδή που είπε και στους μαθητές, όμως με ακόμη μεγαλύτερες δόσεις προκλητικής ρητορικής καθώς τους λέει πως «θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια».

Το  επίμαχο στιγμιότυπο το έφερε ως παράδειγμα στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ  Δημήτρης Κομμένος για να εκφράσει τη διαφωνία του ως προς το ενδεχόμενο να εκλέγεται ο μουφτής, θέμα που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα με συνέντευξή  του ο υπουργός Παιδείας και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικο της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας,  προκαλώντας ενδοκυβερνητικές αναταράξεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top