Το επίμαχο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στην Ολομέλεια - «Μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις από την Εκκλησία αλλά και αντιρρήσεις από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Νέα ενημέρωση 12:17

Το επίμαχο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στην Ολομέλεια

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας εισέρχεται το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, προς συζήτηση στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Συγκεκριμένα, επί της αρχής υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι.

Όμως, εκτός από την Εκκλησία που αντέδρασε για το νομοσχέδιο, φαίνεται πως δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει επίσης τις αντιρρήσεις τους, γι΄αυτό και ο υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να προβεί σε «πολιτικό μασάζ», πριν την έναρξη της συζήτησης.

Την ίδια ώρα, και παρά το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ ως σύνολο έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να το υπερψηφίσουν στην Ολομέλεια, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές οι οποίοι έχουν προαναγγείλει καταψήφιση σειράς άρθρων του, με αιχμή εκείνο που προβλέπει την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών.

Η στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να αποσαφηνιστεί στη διάρκεια της συζήτησης, καθώς κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο 

 Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου που έγινε αιτία πολέμου προβλέπει:  

-Η αλλαγή θα γίνεται με μια απλή αίτηση από την ηλικία των 17 ετών, χωρίς ιατρικές γνωματεύσεις ή επεμβάσεις.

-Η μεταβολή στο ληξιαρχείο θα είναι μυστική και  θα γίνεται μόνο μια  φορά.

-15χρονα και 16χρονα παιδιά θα χρειάζονται ιατρική γνωμάτευση και γονική συναίνεση.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου λένε ότι ανοίγει παράθυρο για γάμο και υιοθεσία και πως επιτρέπει αλλαγή φύλλου σε ανήλικους.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να πέσουν οι τόνοι  στην αντιπαράθεση με την εκκλησία αλλά ορισμένοι βουλευτές χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα. «Σέβομαι την εκκλησία, αλλά δεν σέβομαι  τα φαινόμενα μιας τζιχαντιστικής αντιμετώπισης. Και τέτοια υπάρχουν» δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο Ε.  

Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν:

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές. Η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Απειλές καταγγέλει η εισηγήτρια του νομοσχεδίου, Αννέτα Καββαδία

Μέσω twitter, η εισηγήτρια του νομοσχεδίου, Αννέτα Καββαδία, κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές και ύβρεις, σε ανάρτηση που έκανε το Σάββατο. Συγκεκριμένα, έγραψε: "Ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις ακόμη και απειλές με αφορμή το Ν/Σ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Συνεχίστε. Αποκαλύπτεστε...".

 

Ποιοι βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν 

Η κόντρα με την εκκλησία έχει εντείνει τις διαφωνίες βουλευτών της συγκυβέρνησης που απειλούν να καταψηφίσουν, ειδικά τις διατάξεις για αλλαγή φύλου πριν τα 17 έτη:

-Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Γεωργία Γεννιά και η Νίνα Κασιμάτη.

-Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ  Δημήτρης Καμμένος,  Κώστας Κατσίκης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Αντίθετα ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει γιατί πρόκειται για ιατρικό ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top