Νέα πρόκληση των Σκοπιανών: Παρουσίασαν χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» με σύνορα μέχρι και τη Θεσσαλία

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η νέα προκλητική ενέργεια των Σκοπίων, που παρουσίασαν χάρτη με τη λεγόμενη «Μεγάλη Μακεδονία», στον οποίο εμφανίζονται και μεγάλα τμήματα ελληνικών εδαφών. Μάλιστα η νέα πρόκληση της γειτονικής χώρας έγινε στον Καναδά, παρουσία του Γενικού Πρόξενου των Σκοπίων.

Παρά τα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης της FYROM ότι ανοίγει μια νέα εποχή στις σχέσεις της με τη χώρα μας, οι Σκοπιανοί επιμένουν να προκαλούν, ξεπερνώντας μάλιστα κάθε όριο γραφικότητας.

Ο Γενικός Πρόξενος των Σκοπίων στο Τορόντο μίλησε σε εκδήλωση Οργάνωσης Σκοπιανών του Καναδά, με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα όπως το αστέρι της Βεργίνας, αλλά και χάρτη της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», όπου εμφανίζονται ολόκληρη η Μακεδονία, η Ήπειρος και κομμάτι της Θεσσαλίας, να αποτελούν δήθεν τμήματα των Σκοπίων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

«Η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα».

Η Αθήνα τονίζει επίσης ότι παραβιάζεται για άλλη μία φορά από τα Σκόπια η Ενδιάμεση Συμφωνία, που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top