Δριμεία κριτική ασκεί ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον Νίκο Τόσκα, επειδή απέφυγε, όπως  υποστηρίζει, να απαντήσει στα ερωτήματα της ΝΔ για τα κτίρια και τους χώρους που βρίσκονται σε κατάληψη.    

 «Ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για μια ακόμη φορά, αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που του θέτουμε και καταφεύγει σε γενικολογίες. Ζητήσαμε να πει επίσημα πόσα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και χώροι είναι υπό κατάληψη, από διάφορες ομάδες. Και, επιπλέον, να καταθέσει τα έγγραφα που δείχνουν τις δράσεις στις οποίες έχει προβεί το αρμόδιο Υπουργείο για να τις σταματήσει» επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος.    

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ προσθέτει:   

«Στην απάντησή του, ο κ. Τόσκας δεν λέει κουβέντα γι’ αυτά. Και δεν παραθέτει ούτε ένα στοιχείο, εκτός από το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας που αναφέρεται στις μοναδικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό το σκοπό, στις 13 Μαρτίου 2017.

 Σε κάθε περίπτωση, ας γνωρίζει ότι θα επανέλθουμε και θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Και μέχρι η Κυβέρνηση να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της.

 Οφείλει, άλλωστε, να καταλάβει ότι το όργιο των καταλήψεων καταλύει κάθε έννοια Κράτους δικαίου».

 

Tags: