«Επεισόδιο» μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθασόπουλου και της κοινοτικής Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου κατά την ακρόαση της Επιτρόπου στην αρμόδια επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Κορίνα Κρέτσου εξέλαβε την επίθεση Καραθανασόπουλου κατά της ΕΕ, ως προσωπική επίθεση εναντίον της.

Ο κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε πως «αποτελεί μόνο υποκρισία η ανησυχία της ΕΕ για την κρίση του μεταναστευτικού. Αντίθετα θέλει πολύ φθηνά εργατικά χέρια και γι’ αυτό αξιοποιεί και τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες».

Στη συνέχεια η Ρουμάνα Επίτροπος αντέδρασε λέγοντας: «Το να με λέτε υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον Κομμουνισμό δεν είναι δίκαιο. Δεν ζήσατε εσείς σε μια χώρα που είχε μόνον δυο ώρες τηλεόραση το μήνα. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για χώρες όπως τη δική μου και τη δική σας από την ΕΕ. Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δεν δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλουν».

Μετά πάντως την αντίδραση της Επιτρόπου, ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξήγησε ότι «δεν ξέρω πως μεταφράστηκαν τα όσα είπα, αλλά δεν αναφέρθηκα προσωπικά στην κ. Κρέτσου. Εγώ σχολίασα την πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες. Εκεί τοποθέτησα την υποκρισία και όχι σε προσωπικό επίπεδο».

Στο τέλος, οι δυο τους μίλησαν κατ’ ιδίαν και λύθηκε η παρεξήγηση.

 

 

Tags: