ΘΥΕΛΛΑ αντιδράσεων για τις αποφυλακίσεις με το νόμο Παρασκευόπουλου

ΟΙ ΑΝΕΛ διαχωρίζουν τη θέση τους

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το γεγονός ότι οι δυο από τους ληστές του Παλαιού Φαλήρου αποφυλακίστηκαν με βάση τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Δεκάδες είναι όμως, οι περιπτώσεις εγκληματιών που έχουν αποφυλακιστεί με αυτό το νόμο και έχουν διαπράξει ξανά ειδεχθή εγκλήματα.

Πάνω από 4.000 έγκλειστοι, μεταξύ των οποίων 150 σκληροί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου, που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2015.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής επεσήμανε στη Βουλή: «Έχουμε επίγνωση, διεθνώς ισχύει, ότι ορισμένοι από αυτούς θα υποπέσουν σε αδικήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ανασταλεί μια σωφρονιστική πολιτική…».

Παρόλα αυτά ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος επιμένει πως για όλα φταίει ο μη σωφρονισμός στις φυλακές κι όχι οι αποφυλακίσεις, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει στο star.gr.

«Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου. Θα τον καταργήσουμε» σχολίασε στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης: Αναρωτιέμαι πώς κοιμάται ο κ. Παρασκευόπουλος;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε χθες ότι θα παραταθεί η ισχύς του νόμου και για μετά τον Αύγουστο του 2017 με κάποιες αλλαγές. «Θα εξαιρεθούν ανθρωποκτονίες με ειδικά χαρακτηριστικά και βιασμοί»

Οι ανεξάρτητοι Έλληνες πάντως διαχωρίζουν τη θέση τους και λένε πως θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία

«Πρέπει να δούμε πώς θα αλλάξουμε κομμάτια του νόμου ώστε να δούμε ποιοι θα πρέπει να βγουν έξω. Το θέμα πρέπει να λυθεί οριζόντια στη Βουλή. Πρέπει να το διορθώσουμε, ένα σοβαρό κράτος διορθώνει τα λάθη του» δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος στον Alpha 9,89.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top