Αυτό το συνέδριο του ΚΚΕ δεν ήταν σαν τα άλλα: Οι ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ, τα κόκκινα γαρίφαλα και οι υψωμένες γροθιές!

Ποιοι πολιτικοί παραβρέθηκαν - Τι είπε στην εισήγηση της Κ.Ε. ο Κουτσούμπας

Με με μια εντυπωσιακή τελετή, με τρομπέτες  και τραγούδια από τα μέλη της ΚΝΕ, αλλά και  με  τη φωνή του Κώστα Βάρναλη να απαγγέλει "Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης,  ο πλαστουργός της νιας ζωής,  Εγώ 'μαι τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής", από το ποίημά του "Οδηγητής" ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό, οι εργασίες του 20ου Συνεδρίου του κόμματος.

Στην εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής προς το 20ο Συνέδριο, ο Γενικός Γραμματέας της  επισήμανε ότι «παραμένει ως βασικό ζητούμενο η ισχυροποίηση του κόμματος, ώστε να γίνει ικανό, ως κόμμα της κοινωνικής ανατροπής, να φέρει σε πέρας τον ιστορικό πρωτοπόρο ρόλο του, αξιοποιώντας και βαθαίνοντας με την ταξική πάλη τις αντιθέσεις και αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε  στην όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των επιμέρους καπιταλιστικών κρατών, των στρατιωτικών -πολιτικών και οικονομικών- πολιτικών συμμαχιών τους και τους ανταγωνισμούς που έχουν οδηγήσει σε πολέμους και ανακατατάξεις.

Στην έναρξη του Συνεδρίου προβλήθηκε και ντοκιμαντέρ για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις από το 1918, το έτος  που ιδρύθηκε το ΚΚΕ.

Στην έναρξη των εργασιών του 20ού Συνεδρίου παραβρέθηκαν  ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, οι αντιπρόεδροι της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός και Σπύρος Λυκούδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, Κώστας Αγοραστός, οι δήμαρχοι Αθήνας και Πειραιά, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μώραλης, καθώς και πολλές   προσωπικότητες των Γραμμάτων και της Τέχνης.

Παρούσα φυσικά η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπως επίσης παραβρέθηκαν όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη  του κόμματος.    

Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν  κομμουνιστικά κόμματα από πολλές χώρες.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top