Επίκαιρη ερώτηση της Βαγενά προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τα αποτεφρωτήρια

Λίγες μέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, ο οποίος ήθελε να αποτεφρωθεί

Επίκαιρη ερώτηση της Βαγενά προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τα αποτεφρωτήρια

Για το θέμα της υλοποίησης των νομοθετικών προβλέψεων περί σύστασης και λειτουργίας κέντρων αποτέφρωσης, ζητά να πληροφορηθεί με επίκαιρη ερώτησή της προς τον υπουργό Εσωτερικών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά.

Όπως αναφέρει, σε γραπτή ερώτησή της, «στο πρόσφατο παρελθόν αρκετοί δήμοι, όπως οι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Μαρκόπουλου και άλλοι, έχουν προσπαθήσει να ιδρύσουν αποτεφρωτήρια, αλλά οι προσπάθειές τους δεν έχουν ευοδωθεί, λόγω της έντονης αντίδρασης εκκλησιαστικών αρχών και ομάδων πίεσης των τοπικών κοινωνιών».

Και συνεχίζει: «Συνέπεια όλων αυτών είναι η αποστολή της σορού για όποιον επιθυμούσε να αποτεφρωθεί στο εξωτερικό, με πλησιέστερο προορισμό τη Σόφια της Βουλγαρίας». 

Όμως, όπως παρατηρεί η ίδια, «μια τέτοια επιλογή οδηγεί σε μείζονα οικονομική, συναισθηματική και ψυχική επιβάρυνση», ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι οικείοι του θανόντος να πέσουν θύματα κυκλωμάτων εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.

Η Άννα Βαγενά κατέθεσε την ερώτηση μόλις λίγες ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, Λουκιανού Κηλαηδόνη, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία η σορός του να αποτεφρωθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top